anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

ABD’den dev silah satışı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, ülkesinin Hindistan’a değeri 3 milyar doların üzerinde silah satacağını açıkladı.
 Tarih: 24-02-2020 19:16:39
ABD’den dev silah satışı

 

İki günlük resmi ziyaret için Hindistan'da bulunan Trump, Gucerat eyaletinin Ahmedabad şehrindeki Motera Stadyumu’nda yaklaşık 100 bin kişiye hitap etti.

Trump, ülkesinin savaş uçağı, füze, roket ve savaş gemisi üretiminde dünyanın en iyisi olduğunu söyledi.

Amerikalı lideri, “Hindistan ile ileri teknoloji içeren hava savunma sistemleri de içinde olmak üzere silah satışı konusunda pazarlık yapıyoruz” dedi.

Hindistan, geçen hafta ABD’den 2,6 milyar dolar değerinde ileri teknoloji ile donatılmış 24 adet donanma için “MH-60R Seahawk” helikopteri satın alınmasına onay vermişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı ise, içinde hava savunma sistemi ve radarların da bulunduğu 1,8 milyar dolarlık silah satışına onay vermişti.

PAKİSTAN İLE İLİŞKİLER

Trump, "ABD ve Hindistan teröristleri durdurmak ve onların ideolojileriyle mücadele etmek için birlikte çalışmaya kararlıdır. Bu sebeple göreve başladığımdan beri yönetimim Pakistan ile sınırdaki terör organizasyonlarını bitirmek için çok olumlu bir şekilde çalışıyor" dedi.

Pakistan ile de ilişkilerin çok iyi olduğunun altını çizen Trump, "Bu çabalar sayesinde, Pakistan ile bilimsel ilerleme kaydetmeye başlıyoruz" diye konuştu.

  Kaynak: euronews
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI