anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Ali Babacan: İzliyorum!

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, dün katıldığı CNN Türk- Kanal D otak yayınında faiz konusunda Ali Babacan’ı suçlamıştı. Babacan da buna ilişkin açıklamaları Twitter hesabından yaptı.
 Tarih: 07-01-2020 07:40:01   Güncelleme: 07-01-2020 08:14:01
Ali Babacan: İzliyorum!

HABER MERKEZİ

Dün katıldığı canlı yayında , "Ben 2008'de 'Kriz bizi teğet geçecek' dediğimde, şimdi yeni parti kuran arkadaşlar benim yanımdayken krizin teğete geçeceğine inanmıyordu. Bunlar hep faizciydi. Faiz düşerse enflasyon düşer. Ben hala buna inanıyorum. 2020'de faiz de enflasyon da tek haneli rakama gelecek" ifadelerini kullanarak Ali Babacan’a yüklendi.

Yeni parti kurma süreci hala devam eden Ali Babacan ise Erdoğan’a twitter üzerinden "Geçmişi her yönüyle değerlendirmeye hazırım. Ancak bizim Türkiye'nin bugününe ve geleceğine odaklanmamız gerekiyor" sözleriyle başlayarak cevap verdi.

Ali Babacan'ın açıklaması şu şekilde: 

"Dün akşamdan bu yana faiz konusu üzerinden yapılan tartışmaları izliyorum. Geçmişi her yönüyle değerlendirmeye hazırım. Ancak bizim Türkiye’nin bugününe ve geleceğine odaklanmamız gerekiyor. Faizlerle ilgili güncel birkaç rakamı paylaşmak isterim: Merkezi yönetim bütçesinden ödenen faiz 2017 yılında 57 Milyar iken 2018’de 74 Milyar TL’ye çıktı. Hükümetin programına göre faiz ödemeleri 2019’da 103 Milyar, 2020’de 139 Milyar TL.

Dikkatinizi çekmek isterim: Devletin vatandaşlarından vergi toplayarak piyasaya ödediği faiz 3 yılda 57 Milyar’dan 139 Milyar TL’ye ulaşıyor. Artış oranı yüzde 144. Dahası, Türkiye’nin hayat pahalılığı gibi, işsizlik gibi devasa sorunları var. Gerçekleri saklamadan ülkemizin sorunlarını açıkça konuşmamız gerekiyor. Türkiye’nin yaşadığı bunca sıkıntı varken, anlamsız tartışmalar üretmek yerine çözüm için çalışmak zorundayız. Çalışıyoruz."

 

 

 

  Kaynak: Ajanslar
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI