anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

''Virüse hazırlıklıyız''

Korona virüsü için düzenlenen toplantıda Trump ‘‘Virüsle ilgili her şeye hazırlıklıyız’’ dedi.
 Tarih: 07-03-2020 09:37:46
''Virüse hazırlıklıyız''

 

Korona vakalarının her geçen gün arttığı ABD'de, Ulusal Bölge ve Kent Sağlık Görevlileri Derneği Başkanı George Roberts başkent Washington'da bilgilendirme toplantısı düzenledi.

ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezini (CDC) ziyaret ederek yeni tip koronavirüse karşı alınan tedbirlerle ilgili brifing alan Başkan Donald Trump, "Bu tür bir şeyin ne zaman patlak vereceğini bilemezsiniz. Ama virüsle ilgili her şeye hazırlıklıyız" dedi.

Çin'de Kovid-19 vakalarının duyulmasından 7 gün sonra tüm önlemlerin alınmış olduğunu vurgulayan Trump, "Bu tür bir şeyin ne zaman patlak vereceğini bilemezsiniz. Ama virüsle ilgili her şeye hazırlıklıyız. Kovid-19, tıpkı grip gibi, fiziksel olarak zayıf olan yaşlı insanları öldürüyor" dedi.

Kovid-19'u daha hafif atlatan kişilerin istatistiklere dahil edilmediğini bu nedenle de Kovid-19 kaynaklı ölüm oranlarının yüksek çıktığını savunan Trump, "Bu insanları görmüyoruz. Eğer bu insanlar hesaba katılırsa, istatistikler daha iyi olur. Çünkü birçok kişi iyileşiyor." ifadesini kullandı.

 Trump, insanlarla virüs hakkında konuştuğunda, "Bu kadar çok şeyi nasıl biliyorsunuz?" sorusuna maruz kaldığını belirterek, "Belki de doğal bir yeteneğim vardır. Belki de başkan olmak yerine doktor olmalıydım. Benim amcam da Massachusetts Teknoloji Enstitüsünü (MIT) kazanmıştı ve süper dahiydi" diye konuştu. 

NEW YORK

Şehirde aka sayısını 33 olarak güncellerken, vaka sayısının artmasından endişe edildiği kaydedildi. Başkent Washington yakınlarındaki Maryland eyaletinde de ilk kez Kovid-19 vakaları tespit edildi.

WASHİNGTON

Maryland Valisi Larry Hogan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Washington'a yaklaşık 1,5 saat uzaklıktaki Baltimore kentinde 3 kişide Kovid-19 olduğunun teyit edildiğini duyurdu.  Hastaların virüsü deniz aşırı ziyaretleri esnasında kaptığı ve durumlarının iyi olduğu kaydedildi.

ABD

ABD'nde bulunan Johns Hopkins Üniversitesi tarafından Corona virüsüne ilişkin bir rapor yayınlandı. Üniversite tarafından yayınlanan rapora göre, dünya çapında Corona virüsünden enfekte olan insan sayısı 101 bin 605'e ulaştı.

Üniversite ayrıca, hastalığın yayılışı nedeniyle birçok ülkede dezenfektan ve maske sıkıntısı yaşandığını ve dünya genelinde gıdaların stoklanmaya başlandığını açıkladı.

 

FRANSA’DA BİR TÜRK HAYATINI KAYBETTİ

Fransa’da 9 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybederken, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, virüsün ülkede daha çok yayılacağını söyleyerek, virüsün yaşlılar üzerinde daha etkili olması nedeniyle yaşlıları ziyaret etmeme konusunda uyarıda bulunmuştu.

ÇİN

Çin’e bugüne kadar 3 bin 42 kişi hayatını kaybetti, 80 bin 573 kişi karantina altına alındı. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, hastanelerden taburcu edilenlerin sayısının ise 53 bin 888’e ulaştığını bildirdi.

GÜNEY KORE

Güney Kore’de virüs nedeniyle ölü sayısının 42’ye yükseldiği açıklandı. Ülke genelinde toplam vaka sayısı 6 bin 593’e çıktı. Vakaların yüzde 60’ının Daegu kentinde bulunan Shincheonji Kilisesi ile ilişkili olduğu aktarıldı.

ABD

ABD genelinde toplam 267 Corona virüs vakası kaydedilirken, virüs kaynaklı 14 ölüm yaşandı. Pensilvanya eyaletinin Bucks County bölgesinde Corona virüs nedeniyle beş okulun kapatıldığı açıklandı.

AZERBEYCAN

Azerbaycan'da İran'dan dönen 3 kişide daha Corona virüsü tespit edilmesiyle birlikte ülkedeki vaka sayısı 9'a yükseldi.

İRAN

İran Sağlık Bakanlığı, ülkedeki Corona virüsü vakalarına ilişkin son istatistikleri paylaştı. İran Sağlık Bakanlığı İletişim ve Halkla İlişkiler Birimi Başkanı Kiyanuş Cihanpur, ülkedeki Corona virüsü vakalarında onaylanmış vaka sayısının 4 bin 747 olduğu ve ölenlerin sayısının ise 124'e yükseldiğini açıkladı.

IRAK

Irak Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Seyf Bedir tarafından yapılan açıklamada, Bağdat'ta 5, Süleymaniye'de 2 ve Kerbela'da 1 olmak ülke genelinde üzere toplam 8 kişide daha Corona virüsü teşhis edildiğini belirtti.  Bedir, virüs tespit edilen kişilerin tedavisi için karantinaya alındıklarını bildirirken, Kerbela'da virüs tespit edilen kişinin ise gün içinde öldüğünün belirtti.

Ülkedeki toplam Corona virüsü vaka sayısı ise 49'a yükseldi.

İTALYA

Çin’den sonra en fazla ölümün yaşandığı İtalya’da son 24 saatte ölü sayısı 197’e yükseldi. Ülkedeki vaka sayısı ise 4636.

ALMANYA

Alman Robert Koch Enstitüsü, Almanya’da tespit edilen Corona virüsünün tespit edildiği kişi sayısını 578 olarak açıkladı.

FİLİSTİN

Filistin Sağlık Bakanı Mai Kaileh, Batı Şeria'da bulunan Beytüllahim kentinde 9 kişide daha Corona virüs tespit edildiğini açıkladı. Yeni vakalarla beraber ülke genelindeki vaka sayısı ise 16'ya çıktı.

MISIR

Mısır Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü ise ortak bir açıklamada bulunarak, Nil boyunca Aswar kentinden, turistik bir şehir olan Luxor'a giden bir cruise gemisinde çalışan 12 kişide Corona virüsü tespit edildiğini duyurdu. Yetkililer, virüs tespit edilen kişilerin gemide işçi olduğunu 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI