anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

GERİ SAYIM - ‘Yüzyılın Planı’ için son 4 gün

ABD Başkanı Donald Trump, başkan seçilmesinden bu yana “Yüzyılın anlaşması olacak” diyerek sözünü verdiği ve İsrail - Filistin sorununa kalıcı çözüm getireceğini vadettiği yeni Ortadoğu barış planını birkaç gün içerisinde açıklayacağını söyledi.
 Tarih: 24-01-2020 08:57:00   Güncelleme: 24-01-2020 09:06:00
GERİ SAYIM - ‘Yüzyılın Planı’ için son 4 gün

Trump, "Harika bir plan. Filistinliler başta negatif yaklaşabilir ama onlar için de iyi bir plan olduğunu görecekler" diye konuştu.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, İsrail ziyareti sırasında hem Başbakan Binyamin Netanyahu'yu hem de Netanyahu'nun siyasi rakibi Mavi-Beyaz ittifakının lideri Benny Gantz'ı Beyaz Saray'a davet etmiş, iki siyasi liderin ziyaretinin 28 Ocak Salı günü gerçekleşmesi kararlaştırılmıştı.

Gazetecilerin Ortadoğu barış planının ne zaman açıklanacağı yönündeki sorularını yanıtlayan Trump, Netanyahu ve Gantz'ın Beyaz Saray ziyaretinden önce kamuoyuna duyurulacağını ifade etti.

FİLİSTİN İLE GÖRÜŞMELER
 

ABD Başkanı, Filistinli yetkililerle de heyetler düzeyinde temas halinde olduklarını ifade ederek, "Önümüzdeki dönemde de yeni görüşmeler olacak" dedi.

ABD basını, geçen yıl Aralık ayında İsrail'deki siyasi belirsizlik nedeniyle Beyaz Saray'ın planının açıklanma tarihinin ertelendiğini yazmıştı.

Trump'ın açıklayacağı planın kapsamı ve içeriği konusunda basına sızmış olan fazla bir bilgi bulunmuyor.

YILLARDIR ÇALIŞILIYOR
 

ABD Başkanı Donald Trump'ın danışmanı ve damadı Jared Kushner, Orta Doğu barış planı üzerinde yıllardır çalışıyordu.

Geçen yıl ABD basınında yer alan haberlerde, Kushner'in planının bölgeye milyarlarca dolarlık yatırımı öngördüğü de yazılmıştı.

Trump'ın açıklamaları öncesinde konuşan Filistin Yönetimi sözcüsü Nabil Ebu Rudeyna, "Eğer bir barış planı açıklanırsa, Filistin yönetim kademesi meşru haklarımızın korunması için bir dizi adım ilan edecek. İşgalci bir güç olan İsrail'den de üzerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirmesi istenecek" dedi.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI