anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

CHP’li Kaya’dan futbolcular için soru önergesi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcı Yıldırım Kaya, dünyada ertelenen lig maçlarına rağmen Türkiye’de oynanan futbol maçlarına yönelik meclise soru önergesi verdi. Kaya, ‘‘Futbolcuların canı yok mu? Onlara koronavirüs bulaşmaz mı? Onlar koronavirüs bulaştırmaz mı?’’ dedi.
 Tarih: 17-03-2020 14:48:07
CHP’li Kaya’dan futbolcular için soru önergesi

 

Yıldırım Kaya, ‘‘Kararın tüm toplumu koronavirüs tehdidine karşı açık hale getireceği gerçeğinden hareket ederek, Anayasa’nın ve TBMM İçtüzüğü’nün ilgili maddelerine uygun olarak, T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması için bir soru önergesi verdim’’ diyerek sunduğu soru önergesini paylaştı.

Tüm alanlarda coronavirüse karşı ciddiyetle önlem alırken, Cumhurbaşkanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu profesyonel lig maçlarının/spor müsabakalarının seyircisiz oynanmasına karar verdiğini vurgulayan Kaya’nın soru önergesi şu şekilde:

‘‘Oynanacak maçlarda; futbolcular, teknik direktörler, yöneticiler, hakemler, müsabakayı takip eden gazeteciler ve stat çalışanları koronavirüs salgını karşısında risk altında kalacaktır. Bu durun bütün toplumu coronavirüse karşı açık hale getirecektir. 

Bu bilgiler kapsamında;

1. Koronavirüs tehdidine rağmen lig maçlarının/spor müsabakalarının oynatılmasındaki ısrarın nedenleri nelerdir?

2. Futbolcuların, teknik direktörlerin, yöneticilerin, hakemlerin, müsabakayı takip eden gazetecilerin ve stat çalışanlarının can güvenliği neden riske atılıyor?

3. Futbolcular, teknik direktörler, yöneticiler, hakemler, müsabakayı takip eden gazeteciler ve stat çalışanlarının da koronavirüse yakalanma; birbirine, ailelerine ve tüm topluma yayma olasılığı neden yok sayılıyor?

4. İnsan sağlığını hiçe sayan, telafisi imkansız sonuçlar doğuracak bu karardan vazgeçilecek mi?

5. Lig maçlarının/spor müsabakalarının ertelenmesi için Bakanlığınız tarafında bir girişimde bulunulacak mıdır?’’

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI