anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

İşte 2020 sınav takvimi

ÖSYM tarafından yapılan bazı sınavların başvuru ve sınav tarihleri bugün açıklandı.
 Tarih: 15-01-2020 18:20:55
İşte 2020 sınav takvimi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’nca (ÖSYM) 2020 Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi, kurumun resmi internet sitesinde açıklandı.

Liseden üniversiteye geçişte bir aşama olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 20-21 Haziran tarihinde gerçekleşecek. Sınavın başvuruları 6 Şubat-3 Mart tarihleri arasında yapılacak, sonuçlar ise 23 Temmuz'da adayların erişimine sunulacak.

Yükseköğretimde bölüm ve üniversite değiştirmeyi sağlayan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ise 5 Temmuz'da yapılacak ve sonuçları 29 Temmuz'da ilan edilecek.

Her yıl milyonlarca memur adayının girdiği Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 19 Temmuz'da, Alan Bilgisi birinci gün oturumları 25 Temmuz'da, ikinci gün oturumları 26 Temmuz'da yapılacak.

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise, 9 Ağustos'ta yapılacak. Tüm oturumların sonuçları 10 Eylül'de duyurulacak.

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES-1) 3 Mayıs'ta, ALES/2 20 Eylül'de, ALES/3 ise 9 Kasım’da yapılacak. Sınavların sonuçları sırasıyla 28 Mayıs, 15 Ekim ve 24 Aralık'ta açıklanacak.

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan ve yüzbinlerce öğrencinin katıldığı LGS tarihi de belli oldu.

MEB, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin sınav tarihini 7 Haziran 2020 olarak belirledi. İki oturum halinde düzenlenecek LGS’de soru sayısı, ders dağılımları ve sınav süresinde değişiklik yapılmadı.

Sekizinci sınıf öğrencilerinin gireceği sınavda çoktan seçmeli 90 soru yer alacak. İki bölümden oluşan LGS’nin 75 dakika sürecek birinci bölümünde 50 soruluk sözel alan soruları, 80 dakika sürecek ikinci bölümündeyse 40 soruluk sayısal alan soruları adaylara yöneltilecek.

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 2019 yılında sınava hazırlanan öğrencilere yardımcı olabilecek soru kitapçıkları yayımlamıştı. Genel Müdürlük, bu uygulamanın bu yıl da devam edeceğini açıkladı.

 

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI