SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

HAK-İŞ’ten deprem bölgesine sosyal yatırım: İlk kreş Kahramanmaraş’ta

Haber görseli

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Kahramanmaraş’ta bir kreş açacaklarını duyurdu. Arslan, Özçelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanlığı’nda yaptığı basın açıklamasında, depremin ilk gününden bu yana bölgede olduklarını belirtti.

DEPREM BÖLGESİNE 260 MİLYON LİRALIK DESTEK

Yaşanan süreçte konfederasyon üyeleri ve ailelerine her türlü desteği sağladıklarını ifade eden Arslan, deprem bölgesindeki afetzede üye ve vatandaşlara toplam 260 milyon liralık destek verildiğini söyledi.

BELEDİYE İŞ BİRLİĞİYLE HAYATA GEÇECEK

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile temasların sürdüğünü aktaran Arslan, kalıcı konutların bulunduğu ve işçilerin yoğun yaşadığı bir bölgede ilk kreş projesinin hayata geçirileceğini kaydetti. Kalıcı konutların teslimatının ardından belediye tarafından yer tahsisi yapılacağını belirten Arslan, kreşten sendika üyelerinin de yararlanacağını vurguladı.

DİĞER İLLER İÇİN DE PLANLAMA VAR

İmkânların artırılması halinde benzer projelerin diğer deprem illerinde de uygulanabileceğini dile getiren Arslan, deprem bölgesinde yürütülen ve yürütülecek tüm çalışmalarda devletin ve hükümetin yanında olduklarını ifade etti.

Arslan, depremlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek, benzer felaketlerin bir daha yaşanmamasını temenni etti.

Küfür, hakaret ve spam yayınlanmaz.