anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Hakem Zorbay Küçük, UEFA'nın sınavından geçemedi

İlk defa 2022 yılında FIFA listesine giren hakem Zorbay Küçük, önce 8-11 Mayıs tarihleri arasında Nyon’da yapılan testleri ve kural sınavını geçemedi, telafi sınavında da başarısız oldu.
 Tarih: 15-09-2022 14:13:36
Hakem Zorbay Küçük, UEFA'nın sınavından geçemedi

Milliyet gazetesinin haberine göre Zorbay Küçük’ün durumu Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından şaşkınlıkla karşılanırken, genç hakemin 2023 yılı FIFA listesinde kalıp kalmayacağı da tartışma yarattı.

Süper Lig’e de iyi bir başlangıç yapamayan Zorbay Küçük, ilk 6 haftada sadece iki maça çıkabildi, Karagümrük- Alanyaspor ve Giresunspor- Konyaspor karşılaşmalarında düdük çalabildi. Küçük’ün performansı zaten dar bir kadroyla atama yapmak zorunda kalan MHK’yı sıkıntılı durumda bıraktı.

MHK'DAN YENİ SINAV
Son yıllarda sadece kural bilgisi değil, yabancı dil sorunu da yaşayan Türk hakemlerin UEFA nezdinde prestij kaybetmesi, Merkez Hakem Kurulu’nu harekete geçirdi.

Kurul, FIFA listesine aday olacak Süper Lig, Süper Lig yardımcı, plaj futbolu, futsal ve kadın hakemler için piyasada güvenirliği kabul edilmiş bir kurum üzerinden sınavlar programladı.

Yabancı dili yeterli olmayan isimler listeye kesinlikle giremeyecek. Uygulamanın uzun yıllardır FIFA listelerinin objektif olmayan kriterlerle belirlenmesi ve hakemlerin uluslararası müsabakalarda yetersizliğinin tespit edilmesi üzerine başlatıldığı da bildirildi.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SPOR Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI