SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Hatay'da hasadı başladı: Kilosu 180 tl’den alıcı buluyor

Haber görseli

Türkiye’nin tarım potansiyeli yüksek illerinden Hatay’da, tropikal meyve üretimi hızla yayılıyor. Arsuz ilçesinde çiftçilik yapan Fehmi Kaba, geçtiğimiz yıl bir dönüm alanda başladığı ejder meyvesi üretiminden memnun kalınca bu yıl üretim alanını iki katına çıkardı.

Kaba, 2 dönümlük serasında beyaz ve kırmızı türden ejder meyvelerinin hasadına başladı. Ürün, tarladan 180 TL kilogram fiyatıyla alıcı buluyor.

“BAKIMINI DOMATES GİBİ YAPIYORUZ”

Üretici Fehmi Kaba, ejder meyvesinin özenli bakım gerektirdiğini belirterek, şunları söyledi: “Bakımını domates, biber ya da karpuz gibi yapıyoruz; ilacını, suyunu, gübresini zamanında veriyoruz. Meyve soğuğu da sıcağı da sevmiyor ama buna rağmen iyi verim alıyoruz.”

Kaba, geçtiğimiz yıl bir dönümden 1 tondan fazla ürün elde ettiğini, bu yıl ise hava koşullarına rağmen benzer bir verim beklediğini ifade etti.

TADINA BAKANLAR BEĞENİYOR

Seradan doğrudan alım yapan tüccar Halil Ay, ejder meyvesinin yüksek besin değerine dikkat çekerek, “Ejder meyvesi güçlü bir probiyotik ve lif kaynağı. Tadı kiviye benziyor, muz gibi soyuluyor ve şekersi bir aroması var” dedi.

Hatay’da üretimi hızla artan ejder meyvesi, hem iç pazarda yüksek fiyatla alıcı buluyor hem de tropikal meyve üretiminde yeni bir gelir kapısı olarak görülüyor.

Kaynak: İHA

Küfür, hakaret ve spam yayınlanmaz.
Köşe Yazarlarımız