anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

HDP: Asgari ücret en az 10 bin liraya yükseltilmeli

HDP'li Garo Paylan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun derhal toplanarak asgari ücreti günün koşullarına göre yeniden belirlemesi gerektiğini belirtti. Paylan, "Asgari ücret bu şartlarda en azından 10 bin liraya yükseltilmelidir" ifadesini kullandı.
 Tarih: 08-06-2022 12:55:57
HDP: Asgari ücret en az 10 bin liraya yükseltilmeli

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında, enflasyon canavarının hortladığını belirterek "TÜİK'e göre enflasyon yüzde 73 ama sokağa çıktığınızda enflasyon bunun en az 2 katı" dedi.

Bu enflasyon üzerinden işçiye, memura, emekliye zam verileceğine dikkati çeken Paylan, "Enflasyonu düşük göstermek, bir alım gücü hırsızlığıdır. Siz, enflasyonu düşük gösteriyorsunuz, yurttaşlarımızın alım gücünü çalıyorsunuz ve bunu TÜİK eliyle yapıyorsunuz. TÜİK'in yöneticilerine sesleniyorum, suç işliyorsunuz ve bunun hesabını vereceksiniz" ifadelerini kullandı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun derhal toplanarak asgari ücreti günün koşullarına göre yeniden belirlemesi gerektiğini kaydeden Paylan, "Asgari ücret bu şartlarda en azından 10 bin liraya yükseltilmelidir" diye konuştu.

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER EKONOMİ Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI