anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

HDP’den DEVA Partisi’ne ziyaret: “Düşmanlaştırma politikalarına karşı daha fazla demokrasi”

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, DEVA Partisini ziyaret etti. Görüşme sonrası basın açıklamasında bulunan Mithat Sancar, “Ayrıştırma politikalarına karşı daha fazla diyalog, düşmanlaştırma politikalarına karşı daha fazla demokrasi talebimizle partilerle görüşmelerimizi sürdüreceğiz” ifadelerinde bulundu.
 Tarih: 28-12-2021 13:13:14   Güncelleme: 28-12-2021 13:21:14
HDP’den DEVA Partisi’ne ziyaret: “Düşmanlaştırma politikalarına karşı daha fazla demokrasi”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile beraberindeki HDP heyeti, DEVA Partisi Genel Merkez’ini ziyaret etti. Heyetler arası görüşmenin ardından HDP Eş Genel Başkanları Buldan ve Sancar ile DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, ortak basın toplantısı düzenledi.

“Toplumsal barış, demokrasiye giden yolun en sağlam kapısıdır”

Toplumsal barış ve demokrasi vurgusu yapan Mithat Sancar, “Birçok konuyu ayrıntılı bir şekilde istişare ettik. Bu görüşmelerdeki asıl amacımız muhalefet partileri arasında istişare ve diyalog mekanizmalarının işlemesini sağlamak ve teşvik etmektir. Çünkü karşımızda her türlü yöntemle iktidarını sürdürme hesabı yapan bir anlayış var. Bu anlayışa karşı demokrasi mekanizmalarını işletmekte kararlı olan bir muhalefet bloğuna ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Amaç; ittifakları tartışmak değil amaç, sorunlar karşısında ortak iradeyi ortaya çıkartacak mekanizmaları işletmektir. Bu iktidarın ayakta kalmak için en büyük stratejisi ayrıştırma, kutuplaştırma ve düşmanlaştırmadır. Buna karşı da en etkili yöntem, diyalog, müzakere ve istişare etme mekanizmalarını yerleştirmek ve yaygınlaştırmaktır. Görüşmelerimizin amacı bu demokratik geleneği daha da güçlendirip topluma barış ve huzur vaadi vermektir. Bu yıkıcı anlayış karşısında, yapıcı yaklaşım en önemli çıkış çaresidir. HDP olarak da üzerimize düşen sorumluluğu alarak bu görüşmeleri başlattık. Ayrıştırma politikalarına karşı daha fazla diyalog, düşmanlaştırma politikalarına karşı daha fazla demokrasi talebimizle partilerle görüşmelerimizi sürdüreceğiz. Toplumsal barış, demokrasiye giden yolun en sağlam kapısıdır. Dolayısıyla da toplumsal barışı sağlayacak olan da farklılıklarla bir arada istişare etme iradesini ortaya koymaktır” ifadelerine bulundu.

“Ülkenin hemen seçime giderek, demokratik bir anlayışa kavuşması gerektiğini düşünüyoruz”

Türkiye’nin derin bir ekonomik krizden geçtiğini ve çıkışın erken seçim olduğunu belirten Pervin Buldan, “Özellikle Türkiye’nin geleceği açısından duyduğumuz kaygıları, başta ekonomik kriz olmak üzere çoklu krizlerin yaşandığı bir ortamda bu görüşmelerin önemli olduğunu belirtmeliyim. Türkiye bir felakete doğru sürükleniyor ve bu felakete gidiş noktasında muhalefet partileri olarak bizim de üzerimizde büyük bir sorumluluk var. Bu sorumluluktan dolayı görüşmelerin devam edeceğini belirtmek istiyorum. Bugün ki görüşmemizde Türkiye’yi çok derinden sarsan, derin yoksulluğun yaşandığı bu krizden çıkış ve bu krize nasıl bir çare bulabiliriz diye tartıştık. Ana çözümün erken seçim olduğunu düşünüyoruz ve bu çağrımızı bir kez daha yineliyoruz. Ülkenin hemen seçime giderek yeni bir anlayışa, demokratik bir anlayışa kavuşması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

“İlk adımı özgürlüklerle atmak gerekiyor”

Ülkenin her alanında krizlerin derinleştiğini ifade eden Ali Babacan, “Ülkemiz maalesef çoklu kriz ortamından geçiyor. Hemen hemen her alanda derin krizler yaşıyoruz. Son dönemde açlık, yoksulluk halkımızın gündeminde olsa da aslında ülkemiz çok derin bir hukuk, adalet ve demokrasi krizinden geçmekte. Dış politikadan tutun eğitime kadar her alanda krizler yaşıyoruz. Bu krizlerin kök nedenine baktığımızda burada kötü yönetimi görüyoruz. İlk adımı özgürlüklerle atmak gerekiyor” şeklinde konuştu.

  Editör: Düzgün Çeşim   Kaynak: Manşet Haber Merkezi
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI