Arınç: Barkey bizi önemsiyordu

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, Osman Kavala'nın ABD'li akademisyen Henri Barkey ile görüştüğü suçlamasıyla yeniden tutuklanmasına ilişkin, "Henri Barkey AK Parti'nin kuruluşunu önemsiyordu. Bizim toplantımıza gelmesi nasıl suç değilse, Osman Kavala ile görüşmesi de suç olarak gösterilmemesi lazım" yorumunu yaptı.
 Tarih: 27-02-2020 15:32:22
Arınç: Barkey bizi önemsiyordu

 

TV5'te katıldığı bir programda Arınç, "Refah Partisi zamanında Henri Barkey bizim için muteber bir adamdı. Refah Partisi zamanından Türkiye’de demokrasiyi, siyasi partilerin özgürlüklerini önemseyen bir akademisyendi. İyi de Türkçe konuşurdu" dedi.

Arınç, "AK Parti’nin kuruluşunu önemsiyordu. Hakkımızdaki önyargıların silinmesi gerektiğini söylüyordu. O tarihte sayın Cumhurbaşkanımız milletvekili bile değilken, hükûmet bile kurulmamışken önce Batı’da üst düzey ziyaretler yaptı. Bu bizim iftiharımızdır. Bizim toplantımıza gelmesi nasıl suç değilse, Osman Kavala ile görüşmesi de suç olarak gösterilmemesi lazım” dedi.

NE OLMUŞTU?

İş insanı Osman Kavala, Gezi Parkı Olayları Davası’nda beraat etmesinden bir gün sonra 15 Temmuz soruşturması kapsamında yeniden tutuklanmıştı. Osman Kavala’nın, tutuklanmasına gerekçe olarak gösterilen Henri Barkey görüşmesi HTS kayıtlarıyla çürütüldü. Kavala'nın 2010 ile 2017 arasında Barkey ile hiç telefon görüşmesi yapmadığı tespit edildi.

Avukatı Tolga Aytüre, "Ortada iddia edildiği gibi Henri Barkey'le 93 görüşme yok. Biz HTS kayıtlarını mahkemeye sunduk" dedi.

HTS RAPORU NEDİR?

HTS Raporu/Dökümü (Historical Traffic Search) ise kişilerin sahip oldukları telefonlarıyla gerçekleştirdikleri görüşmelerin “arayan, aranan; arama zamanı, arama süresi, arama yeri ve sinyal alınan baz istasyonları” gibi bilgileri kapsar.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI