SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

İBB iddianamesi: Sanatçı Ercan Saatçi'ye 38 yıla kadar hapis talebi

Haber görseli

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik hazırlanan “yolsuzluk” iddianamesinde yeni detaylar ortaya çıktı. Sanatçı Ercan Saatçi, iddianamede iki farklı suç eyleminden sorumlu tutuldu. Saatçi hakkında üç ayrı suçtan toplamda 14 yıldan 38 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

106 MİLYON LİRALIK KAMU ZARARI İDDİASI

İddianamede, 106 milyon 359 bin liralık kamu zararına yol açtığı belirtilen organizasyon ve etkinlik ihalelerinde yer alan şirketlerden birinin Ercan Saatçi’ye ait olduğu ifade edildi. Saatçi’nin yetkilisi olduğu Saatçi Ajans Eğitim Reklam Organizasyon Hizmetleri A.Ş. üzerinden hak ediş bedelini artırmak amacıyla sahte fatura düzenlediği, bu yolla elde edilen haksız gelirin suç örgütüne aktarıldığı iddia edildi.

SUÇLAMALAR: DOLANDIRICILIK, YARDIM VE AKLAMA

Ercan Saatçi hakkında “kamu kurum ve kuruluşları zararına dolandırıcılık”, “suç örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme” ve “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” suçlarından dava açıldı. Savcılık, bu suçlar nedeniyle Saatçi’nin 38 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

SAHTE FATURA İDDİALARI

Şüpheli iş insanı Serdar Haydanlı’nın ifadesine göre, Saatçi Ajans’a sahte fatura kesen beş farklı şirket bulundu. Haydanlı, Serdal Taşkın’ın yönlendirmesiyle 30 Aralık 2019 tarihinde 339 bin lira bedelli iki fatura aldığını ancak bu faturalar karşılığında hiçbir hizmet sunulmadığını belirtti. Haydanlı, “Bu faturaların tamamı sahteydi ve şirketim bu şekilde borçlandırıldı” dediği beyanında, söz konusu faturaların tamamen göstermelik olduğunu vurguladı.

Haydanlı ayrıca, kesilen bu faturalarla ilgili ödemelerin Kültür A.Ş. tarafından çeşitli çeklerle yapıldığını, kısa vadeli çekleri Vesa Events ve Saatçi Ajans’a Serdal Taşkın’ın talimatıyla cirolayarak teslim ettiğini ifade etti. 23 Ocak 2020 tarihli 300 bin liralık bir çeki de hiçbir iş yapılmadığı halde Saatçi Ajans’a verdiğini söyledi.

"İMAMOĞLU İSTEDİ, DAİRELERİ DEVRETTİM"

Bir diğer şüpheli iş insanı Adem Soytekin ise ifadesinde, Bahçeşehir’deki Butik Panorama adlı projesinden bir daireyi Serdal Taşkın’a, bir daireyi ise Ercan Saatçi’ye devrettiğini belirtti. Soytekin, bu işlemleri herhangi bir bedel almadan yaptığını, dönemin Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın kendisini arayarak “Ekrem İmamoğlu’nun bu dairelerin verilmesini istediğini” söylediğini ifade etti.

Soytekin, dairelerin bedellerinin yaklaşık 5-6 ay sonra Zafer Keleş veya Murat Keleş tarafından nakit olarak şirket çalışanına teslim edildiğini öne sürdü. Ayrıca bu satışlara ilişkin tapu kayıtları ve ödeme belgelerini savcılığa sunacağını bildirdi.

Kaynak: Haber Merkezi

Küfür, hakaret ve spam yayınlanmaz.
Köşe Yazarlarımız