Uygulamamızı ziyaret ederek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, partinin genel toplantısında İmralı konularında açıklamalarda bulundu. Doğan, üçüncü İmralı görüşmesi için Adalet Bakanlığı’na resmi başvuru yapıldığını belirtti.
Doğan, görüşmenin bu hafta içinde gerçekleştirileceğini ifade ederken, heyette Ahmet Türk’ün de bulunacağını açıkladı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çağrısıyla başlatılan süreç kapsamında, DEM Parti heyeti 28 Aralık 2024’te İmralı Cezaevi’nde bir görüşme gerçekleştirmişti. Bu görüşmenin ardından çeşitli siyasi partilerle temaslarda bulunulduğu ve çözüm odaklı görüş alışverişi yapıldığı görüldü.
Öte yandan ikinci görüşme 22 Ocak’ta gerçekleştirilmişti. Üçüncü görüşmenin ayrıntılarına ilişkin önümüzdeki günlerde açıklama yapılması bekleniyor.