İmamoğlu’dan yeni açıklama

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, iki yeni deprem toplanma alanı açacaklarını söyledi.
 Tarih: 25-01-2020 10:33:36
İmamoğlu’dan yeni açıklama

İmamoğlu, depremin olduğu saatlerde İstanbul'da CHP'nin İstanbul milletvekilleriyle icraatlarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapıyordu. 

İmamoğlu, "Çok yakın zamanda da iki tane büyük deprem toplanma alanı ve eğitim parkını hizmete açacağız. İstanbul’un bina envanterini oluşturma çabası gösteriyoruz burada. Ara raporlarla toplumu bilgilendireceğimizi, en başta 100 bine yakın İBB çalışanını eğiteceğimizi, bu süreci sahipleneceğimizi de belirtmiş olalım” dedi.

İmamoğlu, depremle ilgili çalışmalar konusunda şu bilgileri verdi:

''Deprem konusu çok önemli ve özel bir konumuz. Gelir gelmez işe koyulduk. ‘Deprem Seferberlik Planı’nı başlattık, 39 ilçeye ilettik. İstanbul Kongre Merkezi’nde 2 gün ‘Deprem Çalıştayı’mızı yaptık. Bütün çalıştayların yazılı raporlarını, Şubat ayı içerisinde hepinize göndereceğiz. Yaklaşık 1200 kişiyle görüş alışverişimiz oluştu bu çalıştaya 174 farklı kurum katıldı. Bunun sonucunda ‘Deprem Platformu’nu oluşturduk ve bunun içinde de ‘Deprem Konseyi’ gelişti. İstanbul’un deprem tehlikesine karşı oluşacak ortamlarda, alınacak önlemlerde bir iş birliği tanımlamış oluyoruz. Aynı zamanda sorumluluğun da yaygınlaşmasını sağlıyoruz. Bunun içinde birçok kurumun da varlığını sağlamış oluyoruz.

Yerelin bu tür konularda merkez olması değerli. Ama devletin birtakım uygulamaları, AKOM’a karşı İstanbul’da AFAD’ı başka bir boyuta taşıması, oradaki bürokratik kanalların bence çok verimli işlememesi, bizim yaptığımız bir takım planlamalara da katılma konusunda sanki siyasi bir meseleymiş gibi çekimser davranılması, bizim davet edilmememiz gibi komik durumları zaten yaşadınız. Ama bu konuyu önemsiyoruz. Mobil uygulamamızı harekete geçiriyoruz. Şu an kentsel dönüşümle ilgili yapı stokunun mevcut durumunu analizle ilgili çalışmalarımızı yürütüyoruz. 50 pilot binada, farklı uygulamaları deniyoruz. Burada hem TÜBİTAK’ın hem de İTÜ’nün bir çalışması var. Alman bir kuruluşun önerisi var. Tespit işi çok önemli. İstanbul’un bina envanterini oluşturma çabası gösteriyoruz burada. Ara raporlarla toplumu bilgilendireceğimizi, en başta 100 bine yakın İBB çalışanını eğiteceğimizi, bu süreci sahipleneceğimizi de belirtmiş olalım.”

Ekrem İmamoğlu, ''Çok yakın zamanda da 2 tane büyük deprem toplanma alanı ve eğitim parkını hizmete açacağız. Bir de İstanbul’un toplanma alanlarını çok gerçekçi ve uygulamalarla eşleşen bir halde, alt yapısı hazırlanmış haliyle yakın zamanda İstanbul’la paylaşacağımızı da şimdiden belirtelim. Bütün bunları güncel bir şekilde takip ederek ve sürdürülebilir bir biçimde de kamuoyunun gündeminden hiç düşürmeyeceğimizi duyurmuş olayım. Kentsel dönüşümle ilgili bir danışma kuruluyla çalışıyoruz. Kentsel dönüşümde devam eden ne yazık ki, tabiri caizse ‘çuvallamış’ alanlar var. Bunları tamir etmeye çalışıyoruz. Bir yanda binalar bitmiş, bir yanda taşınması gereken insanlar var. Ama 1-2 yıldır yaşanan problemlerle, gergin topluluklarla karşı karşıyayız. Zihinlerde gelişmiş olan kentsel dönüşüm modeli ne yazık ki çok kötü. Bunların, kanunla da düzenlemesi gereken hususları var. Kentsel dönüşüm, bizim için önemli bir iş. Bunun farkındayız. İnşallah buna dönük de çalışmalarımızı, somut halleriyle 2020 yılı içerisinde sizlere sunacağız, anlatacağız. Nasıl uzlaşarak yaptığımızı örnekleyeceğiz” şeklinde konuştu. 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI