Irak’ta uzun süredir devam eden siyasi tıkanıklığın aşılması için kritik adım atıldı. Irak Meclis Başkanlığı, Cumhurbaşkanı seçimi için meclis oturumunun 11 Nisan’da yapılacağını duyurdu.
19 ADAY YARIŞACAK
Cumhurbaşkanlığı seçiminde toplam 19 adayın yarışacağı belirtilirken, oylamanın ülkenin siyasi geleceği açısından belirleyici olması bekleniyor.
SİYASİ LİDERLERLE KRİTİK TOPLANTI
Meclis Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, seçim tarihinin siyasi liderlerle gerçekleştirilen geniş katılımlı toplantı sonrası belirlendiği ifade edildi. Toplantıda ayrıca, meclisin ilerleyen oturumlarında ele alınacak yasa tasarıları ve daimi komisyonlara ilişkin oylamalar da gündeme geldi.
“ULUSAL SORUMLULUK” ÇAĞRISI
Açıklamada, ülkede devam eden güvenlik ve ekonomik sorunlara dikkat çekilerek, siyasi liderlere anayasal sürecin tamamlanması ve siyasi istikrarın sağlanması için iş birliği çağrısı yapıldı. Irak’ta uzun süredir devam eden siyasi belirsizliğin, 11 Nisan’daki seçimle birlikte sona ermesi hedefleniyor.