SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

İran’dan misilleme: İsrail genelinde sirenler çaldı

Haber görseli

İran’ın gerçekleştirdiği misilleme saldırılarının ardından Doğu Kudüs ve İsrail genelinde birçok bölgede sirenler devreye girdi.

HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİ DEVREDE

İsrail ordusu, İran’dan atıldığı tespit edilen füzelerin önlenmesi için hava savunma sistemlerinin aktif hale getirildiğini açıkladı.

Yetkililer, risk altındaki bölgelerde yaşayanlara cep telefonları üzerinden uyarı mesajları göndererek sığınaklarda kalmaları çağrısında bulundu.

BİRÇOK ŞEHİRDE ALARM

Yerel kaynaklara göre sirenler, Aşdod, Ramle, Rehovot, Gedera ve Modiin gibi şehirlerin yanı sıra Ölü Deniz çevresinde de çaldı.

İlk saldırıların ardından İran füzelerinin İsrail’in kuzeyini de hedef aldığı, Hayfa başta olmak üzere Celile ve Karmel bölgelerinde de alarm verildiği bildirildi.

HİZBULLAH DA SALDIRIYA KATILDI

İsrail ordusu, kuzeye yönelik saldırılarda Hizbullah’ın da eş zamanlı füze atışı gerçekleştirdiğini duyurdu. Açıklamada, Hizbullah’a ait saldırıların önlendiği, İran’dan atılan bazı füzelerin ise açık alanlara düştüğü ifade edildi.

CAN KAYBI YOK

Kızıl Davud Yıldızı, saldırılar nedeniyle şu ana kadar ölen ya da yaralanan olmadığını açıkladı.