İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının ardından ilk resmi açıklamasını yaptı. Arakçi, saldırıları “Trump ve Netanyahu’nun başlattığı gayrimeşru bir savaş” olarak nitelendirdi ve bu eylemlerin uluslararası hukuka aykırı olduğunu vurguladı. Bakan, İran’ın toprak bütünlüğü ve güvenliğini korumak için gerekli adımları atacağını belirtti.
OKUL SALDIRISINDA 51 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Arakçi, saldırılar sonucunda vurulan bir ilköğretim okulunda 51 kişinin hayatını kaybetmesine dikkat çekti. Bakan, “Sadece bu bölgede bile onlarca masum çocuk katledildi. Bu, uluslararası toplumun gözleri önünde yaşanan bir trajedidir” ifadelerini kullandı. İran, sivillerin korunması gerektiğini ve masum hayatların hedef alınmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.
CEVAPSIZ KALMAYACAK SUÇLAR
İran Dışişleri Bakanı, ABD ve İsrail’in saldırılarını sert şekilde kınayarak, bu eylemlerin cevapsız kalmayacağını açıkladı. Arakçi, “İran halkına karşı işlenen bu suçlar, gerekli karşılık verilmeden bırakılmayacaktır” dedi. Ayrıca Bakan, uluslararası camiayı şiddetin tırmanmasını önlemek ve diplomatik çözüm yollarını desteklemeye çağırdı.

