anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

İşçilere müdahale: 95 gözaltı

Kocaeli’de, sendikalı oldukları için ücretsiz izne zorlandıklarını iddia ederek Ankara’ya yürümek isteyen işçiler ile kendilerine destek veren sendika yöneticilerinin de aralarında olduğu 95 kişi gözaltına alındı.
 Tarih: 24-11-2020 17:53:00
İşçilere  müdahale: 95 gözaltı

 

Edinilen bilgilere göre, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi bir grup çalıştıkları fabrikalarda ücretsiz izne çıkartılmaya zorlandıklarını iddia ederek Ankara'ya yürümek istedi. 3 farklı fabrikadan bir araya gelerek toplandıkları öğrenilen işçiler, Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 1 No'lu Şubesi önünde toplandı. Bölgede güvenlik önlemi alan polis ekipleri ise işçilere, Kocaeli Valiliği tarafından alınan kararla, Kocaeli'de açık alanlarda düzenlenen toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin korona virüs önlemleri kapsamında yasaklandığını söyleyerek dağılmalarını istedi.
Yürüyüşe devam etmek için ısrar eden işçiler ise polis barikatını aşmaya çalıştı. Uyarılara rağmen dağılmayan guruba müdahale eden polis ekipleri, yürüyüşe devam etmek isteyen işçiler ve kendilerine destek veren işçi arkadaşları ile sendika üyelerinin de aralarında olduğu 95 kişiyi gözaltına aldı.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI