anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

İsmail Saymaz: AK Parti bir gün daha iktidarda kalmak için dar gelirlinin ömründen çalıyor

Gazeteci İsmail Saymaz, döviz kurlarında yaşanan gelişmeler nedeniyle para basma zorunluluğunun ortaya çıkacağını belirterek "AK Parti, bir gün daha iktidarda kalmak için dar gelirlinin ömründen çalıyor" dedi.
 Tarih: 08-06-2022 12:49:47
İsmail Saymaz: AK Parti bir gün daha iktidarda kalmak için dar gelirlinin ömründen çalıyor

Bir süredir ekonomik kriz yaşanan Türkiye'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son kabine toplantısında yaptığı 'düşük faiz' vurgusu, döviz kurlarını uçuşa geçirdi. Türk lirası karşısında dolar 17, euro 18 seviyelerine yükseldi.

halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz, gelişmelere kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımlarla tepki gösterdi. 

"Dolar 20 Aralık 2021 itibariyle 18 TL’yi görmüştü. Ertesi gün Kur Korumalı Mevduat’a geçildi. Dolar 11,50’ye kadar düştü. Altı ay geçti. Dolar bugün 17 TL. Daha da artacak gibi görünüyor. Faiz-kur farkından kaynaklı kazanç, milyonlardan alınıp milyonerlere verilecek" diyen gazeteci, şöyle devam etti:

"Kur-faiz farkından kaynaklı miktar nasıl ödenecek? Nureddin Nebati, Urfa’daki tarlasını satarak ödemeyeceğine göre Hazine’den karşılanacak. Yani, para basarak. Bu da enflasyon ve dolaylı vergi demek. AK Parti, bir gün daha iktidarda kalmak için dargelirlinin ömründen çalıyor."

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER EKONOMİ Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI