İsrail Savunma Kuvvetleri, Beyrut’un güneyinde yer alan Dahiye bölgesine yönelik geniş çaplı bir hava saldırısı düzenledi. Lübnanlı kaynaklara göre saldırıda yaklaşık 200 füze kullanıldı. Yoğun bombardıman sırasında bölgede art arda patlamalar meydana gelirken, çok sayıda yüksek katlı binanın hedef alındığı bildirildi. İlk belirlemelere göre saldırılarda en az 20 kişi hayatını kaybetti.
50 YÜKSEK KATLI BİNA YIKILDI
Lübnanlı yetkililer, saldırılar sonucu Dahiye bölgesinde büyük yıkım meydana geldiğini açıkladı. İlk bilgilere göre yüksek katlı yaklaşık 50 bina tamamen yıkıldı. Saldırı öncesinde İsrail tarafından bölgede yaşayan sivillere güvenli alanlara gitmeleri yönünde uyarı yapıldığı, ancak kısa süre sonra yoğun bombardımanın başladığı belirtildi. Uluslararası yayın organlarında saldırı anına ilişkin görüntüler canlı olarak ekranlara yansıdı.
İSRAİL SALDIRIYI DOĞRULADI
İsrail tarafından yapılan açıklamada saldırının belirli hedeflere yönelik gerçekleştirildiği ifade edildi. Açıklamada Beyrut’a 200 füze gönderildiği ve çok sayıda yapının yıkıldığı doğrulandı. Öte yandan Lübnan Ulusal Haber Ajansı, İsrail ordusunun Lübnan’ın güneyindeki bazı noktalarda karadan ilerlediğini ve işgal girişimi olabileceğini duyurdu. Bölgede yaşanan gelişmelerin ardından can kaybının artmasından endişe ediliyor.