Uygulamamızı ziyaret ederek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
İsrail, İran’ın başkenti Tahran’a yönelik saldırı düzenledi. Saldırıya ilişkin gelen ilk bilgilere göre, başkentte sivil yerleşim bölgeleri hedef alındı. Tahran’ın merkezinden en az dört güçlü patlama sesi duyulurken, saldırının ardından şehirde geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı.
İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, yaptığı açıklamada, İran’a yönelik saldırıların İsrail ordusu tarafından gerçekleştirildiğini doğruladı. Açıklamada saldırının hedefleri ve kapsamı hakkında detay verilmezken, operasyonun “İsrail’in ulusal güvenliğine yönelik tehditlere karşılık” olarak düzenlendiği öne sürüldü.
İsrail’in saldırısının ardından gözler Washington’a çevrildi. ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İsrail’in İran’a düzenlediği saldırılarda ABD yer almamaktadır” ifadelerini kullandı. Rubio ayrıca, “İran’ın bu saldırıya karşılık verirken ABD’yi hedef almaması gerektiğini açık şekilde ifade ediyoruz” diyerek taraflara itidal çağrısında bulundu.
İsrail’in Tahran’a yönelik saldırısıyla birlikte bölgede gerilimin yeniden tırmandığı değerlendirmesi yapılıyor. Uzmanlar, bu gelişmenin İran-İsrail hattında daha geniş çaplı bir çatışmayı tetikleyebileceğine dikkat çekiyor.
Kaynak:İHA