SON GELİŞMELER
lösev
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

İsrailli bakandan Batı Şeria için ilhak ve göç çağrısı

Haber görseli

İsrail’in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, ülkede yapılacak seçimler öncesinde, işgal altındaki Batı Şeria’da Filistinlilerin “göçünü teşvik etme” çağrısında bulundu. İsrail basınında yer alan haberlere göre Smotrich, partisi Dini Siyonizm tarafından düzenlenen bir konferansta Batı Şeria’nın ilhakına ilişkin açıklamalar yaptı.

“UZUN VADEDE BAŞKA ÇÖZÜM YOK” İDDİASI

Bir sonraki İsrail hükümetinin Batı Şeria’da Filistinlilerin göçünü teşvik etmesi ve bölgenin İsrail’e ilhakını gerçekleştirmesi gerektiğini savunan Smotrich, “Uzun vadede başka bir çözüm yok.” ifadelerini kullandı. Smotrich, “göçü teşvik” söylemiyle Filistinlilerin bölgeden uzaklaştırılmasını savunurken, bunu kalıcı çözüm olarak nitelendirdi.

OSLO ANLAŞMALARINI İPTAL VURGUSU

Konuşmasında, İsrail ile Filistin Yönetimi arasında 1990’lı yıllarda imzalanan Oslo Anlaşmalarını iptal etmek için çalışacağını belirten Smotrich, “Arap terörist devleti fikrini ortadan kaldırmalıyız.” dedi.

İLHAK VE YERLEŞİM POLİTİKASI

Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin en sert isimlerinden biri olarak bilinen Smotrich, Gazze ve Batı Şeria’da Filistinlilerin zorla yerinden edilmesini, yeni yerleşimlerin kurulmasını ve bu bölgelerin İsrail’e ilhak edilmesini savunuyor.

Smotrich’in açıklamaları, seçim sürecinde Batı Şeria ve Filistin meselesinin yeniden siyasi tartışmaların merkezine yerleştiğini gösteriyor.