İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen operasyon kapsamında, terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı oldukları belirlenen 10 kişiye yönelik eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Operasyonda 6 şüpheli gözaltına alınırken, 4 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.
SORUMLU DÜZEYDE FAALİYET YÜRÜTÜYORLARDI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, DEAŞ silahlı terör örgütü içinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren ve örgütün sözde “göç ve lojistik komitesi” unsurlarıyla bağlantılı olduğu değerlendirilen 4 şüpheli tespit edildi.
Yapılan çalışmalarda ayrıca çatışma bölgeleriyle irtibatlı ve Türkiye açısından tehdit unsuru olarak değerlendirilen 6 “yabancı terörist savaşçı” hakkında da gözaltı kararı çıkarıldı.
4 FİRARİ ARANIYOR
Toplam 10 kişiye yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 6 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, firari 4 zanlının yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın, örgütün Türkiye’deki yapılanmasına ilişkin yeni bağlantıların ortaya çıkarılması amacıyla titizlikle sürdüğü belirtildi.
Kaynak: Haber Merkezi