İstanbul’da yaşanan deprem sonrası metrolarda güvenlik önlemleri alındı

Yayınlama: 23.04.2025
A+
A-

İstanbul’da Silivri merkezli meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem sonrası, Metro İstanbul çeşitli önlemler alarak ekipmanların güvenliğini kontrol altına aldı.

HASAR TESPİTİ VE KONTROLLER

Metro İstanbul’dan yapılan açıklamada, deprem sonrası güvenlik protokollerine uygun olarak kontrollerin gerçekleştirildiği belirtilerek, metro, tramvay ve füniküler hatlarında herhangi bir hasar görülmediği ifade edildi. Viyadük ve köprü gibi kritik altyapılar ise teknik ekipler tarafından incelendi ve bu noktalarda da herhangi bir hasar bulunmadığı açıklandı.

ASANSÖRLER VE TELEFERİKLERİN GEÇİCİ KAPATILMASI

Tedbir amaçlı olarak, yolcu taşımacılığında kullanılan asansörler ve teleferikler geçici süreyle kullanıma kapatıldı. Metro İstanbul, bu ekipmanların güvenlik kontrolleri tamamlandıktan sonra kademeli olarak devreye alınacağını duyurdu.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.