SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

İzmir’de “Saraçlar” suç örgütüne operasyon: 23 kişi tutuklandı

Haber görseli

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, “Saraçlar” adlı organize suç örgütüne yönelik geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi. Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı, MİT, İzmir İl Jandarma Komutanlığı ve MASAK’ın iş birliğiyle yürütülen operasyon, 4 Kasım’da Bornova, Torbalı, Karabağlar, Güzelbahçe, Kemalpaşa ve Foça ilçelerinde eş zamanlı olarak düzenlendi. Operasyona Jandarma helikopteri, İHA ve VTOL İHA sistemleri ile JOPER timleri katıldı.

YAKALANAN ŞÜPHELİLER VE SUÇLAMALAR

Operasyon kapsamında suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, nitelikli yağma, 6136 sayılı kanuna muhalefet, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, rüşvet almak ve vermek ile cezaevine yasaklı eşya sokmak gibi suçları örgütlü şekilde işledikleri tespit edilen 23 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan jandarma ve istihbarat çalışmaları sonucunda, şüphelilerin çok sayıda ilçe ve mahallede faaliyet gösterdiği belirlendi.

MALİ İNCELEME VE EL KONULAN VARLIKLAR

MASAK tarafından yürütülen mali incelemede, örgüt lideri ve üyelerinin banka hesaplarında 1 milyar 800 milyon TL tutarında para hareketi tespit edildi. Suçtan elde edildiği değerlendirilen 200 milyon TL değerindeki mal varlıklarına el konuldu. El konulan mallar arasında 4 adet zırhlı araç, Torbalı’da 17 dönümlük çiftlik, 9 konut ve 1 arsa bulunuyor; toplam değerleri 91 milyon TL olarak kaydedildi. Gözaltına alınan 23 şüpheli, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: Haber Merkezi

Küfür, hakaret ve spam yayınlanmaz.