anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Kanada’dan Moderna’nın Covid-19 aşısına onay

Kanada, ABD’li biyoteknoloji şirketli Moderna’nın geliştirdiği yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısını onayladı.
 Tarih: 23-12-2020 21:30:22   Güncelleme: 23-12-2020 21:33:22
Kanada’dan Moderna’nın Covid-19 aşısına onay

 

Kanada, Amerikalı ilaç firması Pfizer ile Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech’in geliştirdiği Covid-19 aşısına 9 Aralık onay verdikten sonra şimdi de ABD’li Moderna şirketinin ürettiği aşıyı onayladı. Böylelikle Moderna’nın aşısı, Kanada’da onaylanan ikinci koronavirüs aşısı oldu.
Kanada, Covid-19 aşısına erken erişebilmek için şu ana kadar farklı firmalarla iletişim halindeydi. Yaklaşık 2 hafta önce aşılamaya başlanan Pfizer-BioNTech aşısından sonra bir süredir Kanada Sağlık Bakanlığı’na bağlı Health Canada (Sağlık Kanada) tarafından Moderna Covid-19 aşısı inceleniyordu. Moderna aşısının yüzde 94.1 oranında etkili olduğu ve aşıda önemli bir güvenlik sorunu tespit edilmediği aktarıldı. Federal Sağlık Kurumu tarafından onay alınmasından sonra ilk aşılamaların yılbaşından önce uygulanması bekleniyor.
Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Kanada’nın Moderna şirketinden Aralık ayı sonuna kadar 168 bin doz Covid-19 aşısı alacaklarını, teslimatın hükümetin şirketle yaptığı anlaşmaya göre 48 saat içinde başlayacağını belirtti. 2 doz halinde uygulanacak Moderna aşısından 2021’in sonuna kadar Kanada’ya 40 milyon doz ulaştırılması bekleniyor.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YAŞAM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI