SON GELİŞMELER
Lösev
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

Kanada’nın en ölümcül ikinci okul saldırısı

Haber görseli
Kanada’nın batısında yer alan British Columbia eyaletinde meydana gelen silahlı saldırı, ülke genelinde büyük üzüntüye yol açtı. Bir okul ve yakınındaki bir evde gerçekleşen olayda, saldırgan dahil 10 kişi yaşamını yitirdi, 27 kişi yaralandı.

BRITISH COLUMBIA’DA OKULDA SİLAHLI SALDIRI

Kanada basınında yer alan ve Royal Canadian Mounted Police (RCMP) açıklamasına dayandırılan bilgilere göre saldırı, Tumbler Ridge bölgesindeki bir okulda gerçekleşti.

Yetkililer, okulda 6 kişinin olay yerinde hayatını kaybettiğini, ağır yaralı olarak hastaneye sevk edilen bir kişinin ise yolda yaşamını yitirdiğini açıklandı.

YAKIN BİR EVDE 2 CESET DAHA BULUNDU

RCMP ekipleri, saldırıyla bağlantılı olduğu değerlendirilen yakın bir evde 2 kişinin daha ölü bulunduğunu açıkladı. Ayrıca saldırgan olduğu belirtilen 1 kişinin de hayatını kaybettiği doğrulandı. Bu gelişmelerle birlikte toplam can kaybı 10’a çıktı.

27 YARALI, 2 KİŞİNİN DURUMU AĞIR

Olayda yaralanan 27 kişiden 2’sinin ciddi veya hayati tehlike arz eden yaralanmalarla hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

25 kişinin ise hayati tehlikesinin bulunmadığı ve yerel sağlık merkezlerinde tedavi altına alındığı aktarıldı.

Yaklaşık 100 öğrenci ve personelin güvenli şekilde tahliye edildiği bildirildi. Bölgedeki ilk ve orta dereceli okulların bu hafta tatil edilmesine karar verildi.

SALDIRGANIN KİMLİĞİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Yetkililer, olay sırasında bölgedeki telefonlara gönderilen acil uyarıda “kahverengi saçlı, elbiseli bir kadın” olarak tarif edilen kişi ile ölü bulunan saldırganın aynı kişi olduğunu açıkladı.

Olayın tüm yönleriyle soruşturulduğu bildirildi.

“TUMBLER RIDGE’DE YAŞANANLARDAN DERİN ÜZÜNTÜ DUYUYORUM”

Kanada Başbakanı Mark Carney, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Carney, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, ilk müdahale ekiplerine teşekkür etti ve ülkenin kriz anlarında birlik olma gücüne vurgu yaptı.

British Columbia Başbakanı David Eby ise yaşananları “trajedi” olarak nitelendirerek, olayın toplum üzerinde uzun süre etkili olacağının altını çizdi.

Tumbler Ridge Belediye Başkanı Darryl Krakowka da küçük bir topluluk olduklarını ifade ederek, kayıpların tüm kasabayı derinden etkilediğini belirtti.

KANADA TARİHİNDEKİ EN ÖLÜMCÜL İKİNCİ OKUL SALDIRISI

Söz konusu olay, 1989 yılında Montreal’deki École Polytechnique de Montréal’de 14 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından, Kanada tarihindeki en ölümcül ikinci okul saldırısı olarak kaydedildi. Yaklaşık 2 bin 400 nüfusa sahip Tumbler Ridge, Rocky Dağları eteklerinde yer alıyor ve ABD sınırına yaklaşık 680 kilometre mesafede bulunuyor.

Kaynak: AA

Küfür, hakaret ve spam yayınlanmaz.