SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

Kar topu atan çocukları darbeden şahıs gözaltına alındı

Haber görseli

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde, üst geçitte oynayan çocuklar ile bir sürücü arasında kar topu kavgası yaşandı. Bağcılar Mahallesi’nde M.F.O. (15), B.D. (15) ve İ.H.E. (12) isimli çocuklar attıkları kar topunun minibüse isabet etmesi üzerine, sürücü tarafından darbedildiklerini iddia etti. Çocuklar, olayın ardından aileleriyle birlikte emniyete giderek şikayetçi oldu. Olay sırasında çevrede bulunan bazı vatandaşlar da çocukların saldırıya uğradığını belirterek duruma tepki gösterdi.

SORUŞTURMA HIZLA BAŞLATILDI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, olayın duyulmasının ardından soruşturma başlattı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri kısa sürede harekete geçerek şüpheli sürücü Y.T.’yi gözaltına aldı. Soruşturma kapsamında, olay anına tanık olan vatandaşların ifadeleri alınırken, çocukların psikolojik olarak desteklenmesi için sosyal hizmet uzmanlarından da görüş alındığı öğrenildi. Yetkililer, olayın basit bir tartışmadan öteye giderek fiziki müdahaleye dönüştüğünü ve hukuki sürecin titizlikle yürütüleceğini belirtti.

GÖZALTI VE YASAL SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Gözaltına alınan Y.T.’nin emniyetteki işlemleri devam ediyor. Savcılık yetkilileri, çocukların güvenliği ve haklarının korunması amacıyla tüm yasal prosedürlerin uygulanacağını vurguladı. Ayrıca ailelerin olay sonrası psikolojik destek alabileceği ve çocukların bu tür olaylardan olumsuz etkilenmemesi için gerekli önlemlerin alındığı kaydedildi. Yetkililer, olayla ilgili olarak soruşturmanın tamamlanmasının ardından kamuoyuna detaylı bilgilendirme yapılacağını duyurdu.

Kaynak: AA

Küfür, hakaret ve spam yayınlanmaz.