anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Kemal Zeybek : Evde kal değil, evde tut söylemine geçilmeli

CHP Samsun milletvekili Kemal ZEYBEK , koronavirüs salgınıyla ilgili ; "Sağlık Bakanının açıkladığı; Hasta ve ölüm rakamları ile Türkiye Tabipler Birliğinin rakamları arasında farklılıklar görüyoruz"dedi.
 Tarih: 09-04-2020 00:52:25   Güncelleme: 09-04-2020 12:45:25
Kemal Zeybek : Evde kal değil, evde tut söylemine geçilmeli

 

Umre ziyaretçilerinin ülkeye girişleri kontrollü yapılmamıştır.Bu bölgede salgının yoğun olmasına sebep olmuştur. İran ve İtalya’da ölümlerin artmasıyla birlikte salgının tehlikesi daha iyi fark edilmeye başlanmış, bunun sonucunda; belli yaş gruplarının sokağa çıkışı ve insanların şehirlerarası seyahatlerine kısıtlamalar getirilerek sosyal izalasyon yapılmaya çalışıldığı görülmekle birlikte, Koronavirus salgını ülkenin tamamına yayılmıştır. İnsanların hareketliliği önlenemediği için Samsun İlimizde de Koronavirus salgını görülmeye başlanmıştır."dedi.

Sağlık Bakanı ve Bilim Kurulunun çalışmalarını takip, takdir ettiğimizi ifade ederken eksiğini de söylemek durumundayız. Sağlık Bakanının açıkladığı; Hasta ve ölüm rakamları ile Türkiye Tabipler Birliğinin rakamları arasında farklılıklar görüyoruz. Bilim Kurulu içerisinde Türkiye Tabip Odalarından bir temsilcinin olmamasını önemli bir eksiklik olarak görüyoruz" diye konuştu.

ÖLÜM SAYILARININ ARTMASI İNSANLARIMIZIN PSİKOLOJİLERİNİ BOZDU 

Zeybek ; "Salgın hastalığın öldürücü olması ve birçok insanımızı etkilemesi sonucunda; Hastanelerde bazı bölümlerde hizmetlere ara verilirken, birçok kronik hastalığı olan vatandaşlarımızın hastanelere gitmekten ve tedavi olmaktan vazgeçtiğini duyuyoruz. Salgın hastalığın hızla yayılması, dünya ve ülkemizde; hasta ve ölüm sayılarının artması insanlarımızın psikolojilerini bozdu " ifadelerini kullandı. 

EVDE KAL DEĞİL EVDE TUT SÖYLEMİNE GEÇİLMELİ

Kemal Zeybek ;  “Evde Kal” demekle evde kalınamıyor. Günlük işlerde çalışırken sağlıklarını tehlikeye atan yurttaşlarımızın evlerinde kalmaları sağlanmalıdır. CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu “Evde kal” söyleminin yeterli olmadığını bunun yerine “Evde Tut” söylemine geçilmesi için bu tehlikeli dönemde insanların ihtiyaçları karşılanarak evde tutulmaları sağlanmalıdır, açıklamaları hayata geçirilmelidir. Salgın hastalık daha fazla yaygınlaşmadan insanlarımızın evde tutulmaları sağlanarak sağlıkları korunmalıdır" dedi.

ESNAF VE SANAYİCİYE DESTEK SAĞLAYACAK YARDIM YAPILMALI

CHP Samsun milletvekili Kemal ZEYBEK; "Esnaf ve sanayiciye destek sağlayacak yardım yapılmalı. Esnaf yardım elini beklemektedir. Esnafın kredi borçları faizsiz ötelenmeli ve yaşamlarını sürdürebilmeleri için gerekli yardımlar mutlaka vakit geçirilmeden yapılmalıdır. Esnafın vergi ve sigorta borçlarının ertelenmesi ile kira desteği verilmesi zorunludur. Gelirini kaybeden esnafın salgın sürecinin uzun süre devam etmesi durumunda bütün varlıklarını kaybedeceklerinin iyi bilinmesi ve esnafa devletin maddi yardımları ve desteklerin sağlanması beklenilmektedir" dedi.

Kemal Zeybek ; işyerleri kapatılan sigortalı ve günlük yevmiye ile çalışanların gelirlerinin yok edilmesi ve devletin bu konuda işini kaybedenlere acilen destek olması gerektiğini belirtti.

SOSYAL DEVLET GEREĞİNİ YAPMALIDIR

Kemal Zeybek "Koronavirüs salgını, büyük bir felaket olarak bütün dünyanın üzerine çöktü. Bu salgından en az biçimde etkilenmek için Bilimin önermiş olduğu “Sosyal izalasyon” nu sağlamak için dünyanın gelişmiş ülkeleri vatandaşına neleri yapıyorsa ülkemizde de halkımıza en yüksek yardımların yapması gerekmektedir. İşini, aşını kaybedene gerekli maddi destekleri sağlamak “SOSYAL DEVLET” in görevidir. Böyle zamanlarda yurttaşına destek olmayacaksa, ne zaman destek olacaktır" dedi.

 

 

 

 

kaynak: yuttansesler.org

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI