A Milli Futbol Takımı oyuncularından Kerem Aktürkoğlu, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda bugün Kocaeli’de oynanacak Gürcistan maçı öncesinde açıklamalarda bulundu. Mücadelenin önemine dikkat çeken milli futbolcu, “Gruptaki sonuçları belirleyebilecek bir maç. Kazanırsak play-off şansımız çok daha yüksek olacak. Yüzde yüz konsantreyiz ve motiveyiz” ifadelerini kullandı. Kocaeli Stadyumu’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Aktürkoğlu, bu karşılaşmayı final niteliğinde gördüklerini ve sahaya mutlak galibiyet hedefiyle çıkacaklarını vurguladı.
“TAKIMDA HAVA ÇOK İYİ, HİÇBİR SIKINTI YOK”
Takım içindeki arkadaşlık ortamına değinen Kerem Aktürkoğlu, milli takımda moral ve motivasyonun üst seviyede olduğunu belirtti. “Yeni jenerasyonla birlikte milli takımdaki atmosfer, planlama, her şey çok iyi. Arkadaşlık çok iyi, hiçbir sıkıntı yok. Bu da sahaya yansıyor” diyen Aktürkoğlu, takımın uyumunun sahadaki performansa doğrudan etki ettiğini söyledi. Forvet pozisyonunda görev almasıyla ilgili eleştirileri de yanıtlayan milli oyuncu, “Önemli olan bayrak. Takımıma yardım edeceksem savunmada da oynarım. Hocamız geldikten sonra 10 gol, 2 asist yaptım. Takım için güzel bir istatistik” dedi. Genç futbolcu Can Uzun’a da övgüde bulunarak, “Onun zamanı da mutlaka gelecektir” ifadelerini kullandı.
“KOCAELİ’DE OYNAMAK BENİM İÇİN BÜYÜK ONUR”
Kocaeli doğumlu olan Kerem Aktürkoğlu, memleketinde milli formayla sahaya çıkacak olmanın kendisi için özel bir anlam taşıdığını söyledi. “Burası benim şehrim, benim memleketim. Kocaeli tam bir futbol şehri. Milli takım ilk kez burada resmi maç oynayacak. Bu hem benim hem Merih için gurur verici” diyen Aktürkoğlu, tribün gelirlerinin Filistin’e bağışlanması kararını da destekledi. “Gazze konusunda duruşum belli. Böyle bir düşünce için federasyonumuza teşekkür ederim. Bu sadece bir başlangıç olur umarım” şeklinde konuştu. Gürcistan maçının zor geçeceğini dile getiren Kerem, “Her maçın hikayesi farklı. Gürcistan’a karşı oynadığımız maçlar hep zorlu geçti. Yarın da aynı şekilde mücadele edeceğiz” sözleriyle açıklamalarını tamamladı.
Kaynak: Haber Merkezi
