Kolombiya'nın Cali kentinde, Marco Fidel Suarez Hava Üssü yakınlarında bombalı araç infilak ettirildi. Cali Belediyesinden yapılan açıklamada saldırıda 6 kişinin hayatını kaybettiği, 71 kişinin yaralandığı bildirildi. Belediye Başkanı Alejandro Eder kentte sıkıyönetim ilan etti. Görgü tanıkları, saldırının Askeri Havacılık Okulu’nu hedef aldığını, ancak çevredeki sivillerin de etkilendiğini, çok sayıda evin hasar gördüğünü aktardı.
SAVUNMA BAKANLIĞINDAN “TERÖR SALDIRISI” VURGUSU
Kolombiya Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Devlet teröre boyun eğmeyecek. Bu suçlar kanunun tüm gücüyle cezalandırılacak” ifadeleri kullanıldı. Savunma Bakanı Pedro Sanchez, saldırıyı “terör saldırısı” olarak nitelendirerek, “Sivillere yönelik bu korkakça saldırı, Valle del Cauca, Cauca ve Narino’da uyuşturucu kaçakçılığı üzerindeki kontrol kaybına karşı çaresiz bir tepkidir” dedi.
ANTIOQUIA’DA POLİS HELİKOPTERİNE İHA SALDIRISI
Antioquia bölgesinde ise yasa dışı koka tarlalarının imhasına katılan Kolombiya Ulusal Polisi’ne ait Black Hawk UH-60 helikopteri, “Estado Mayor Central (EMC)” adlı örgüt tarafından İHA saldırısıyla düşürüldü. Saldırıda 12 polis memuru yaşamını yitirdi.
PETRO: “SALDIRILARIN SORUMLUSU EMC”
Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro, saldırıların eski FARC’ın en büyük kolu olan, barış anlaşmasına katılmayan “Estado Mayor Central (EMC)” örgütü tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı. Petro, saldırılardan örgütün lideri Ivan Mordisco’yu sorumlu tuttu.
Kaynak:İHA

