anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Korona virüs ile mücadelede de önemli bir adım daha atıldı

Türk AR-GE firması, korona virüste kullanılan ilaçların etken maddelerinden 20 kat daha fazla tesirli olan K1 etken madde bileşiminin patentini aldı.
 Tarih: 08-07-2021 10:09:49
Korona virüs ile mücadelede de önemli bir adım daha atıldı

 

Dünya korona virüs ile mücadeleye devam ederken, Balıkesir'de bir AR-GE firması, korona virüs ile mücadelede ilaç etken maddesi üretimini yaparak faz 1 çalışmalarını tamamladı. Çalışmaları tamamlanan K1 etken maddesinin patenti alındı.

AR-GE firması sahibi Faruk Durukan, “Korona virüs ile mücadelede dünya yeni bir etken maddeye kavuşuyor. Bu aşı çalışması değildir. İlaç etken madde çalışmasıdır. Bu tamamen minerallerden elde edildi. Yaklaşık olarak 30 tane mineralden değişik oranlarda etkin maddeler alınarak yeni bir etken madde elde edildi. Bunun da faz 1 çalışması tamamlandı” dedi.

Korona virüs ile mücadelede kullanılan ilaçların etken maddelerinden 20 kat daha tesirli madde elde ettiklerini öne süren Durukan, “Bu etken madde için patent başvurusunda bulunduk. Bunun içeriğini korumaya aldık. Yaklaşık 30'a yakın etken madde birleştirilip, koronaya karşı antiviral olarak faz 1 çalışması tamamlandı. Şu ân faz 2 çalışmaları yapılacak. Dünyada kullanılan şu ânda 2 etken ilaç maddesini 20 kat geçtiği ilk çalışmalarda belirlendi” dedi.

Üretilen yeni etken maddenin bir ilaç olmadığını, ancak çok etkili bir ilaç etken maddesi olduğunu anlatan Faruk Durukan, "Bu bir ilaç değil, ilaç etken maddesidir. Bu çalışmalarımızı da patent altına aldık” dedi.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YAŞAM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI