Antalya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında düzenlenen “Ekim Geçidi” karma resim sergisi sanatseverlerle buluştu. Sergide 59 sanatçının yaklaşık 100 eseri yer aldı.
59 SANATÇI ESERLERİYLE KATILDI
Kepez Belediyesinin desteğiyle hazırlanan sergi, Dokumapark Modern Sanatlar Galerisi'nde açıldı. Farklı kuşaklardan ve sanat anlayışlarından 59 sanatçı, yaklaşık 100 eserle sergiye katıldı.
Küratör ve ressam Akife Dekeli, ressam Gülsün Erbil'in projesi olarak 2002'de başlayan “Ekim Geçidi”nin 30'dan fazla kentte ve yurt dışında düzenlendiğini belirtti. Dekeli, etkinliğin Antalya'da üçüncü kez gerçekleştirildiğini söyledi.
“ÖZGÜR VE ÖZGÜN ÇALIŞMALAR İZLEYİCİYLE BULUŞSUN”
Serginin farklı şehirlerde eş zamanlı olarak düzenlendiğini belirten Dekeli, etkinliğin amacını şöyle anlattı:
“Bizler, sanatın izleyiciyle buluşmasını sağlıyoruz. Özellikle Cumhuriyet çerçevesinde, Atatürk ilkeleri doğrultusunda özgür ve özgün çalışmalar izleyiciyle buluşsun ve sanata karşı istek, çalışma ve sevgi artsın diye bu çalışmalar sürdürülüyor.”
Dekeli, sergide resim, heykel ve seramik alanlarından eserlerin bulunduğunu ifade ederek bu tür etkinliklerin devam etmesini amaçladıklarını kaydetti.
FARKLI TEKNİKLER BİR ARADA
Serginin tasarımcısı Özgür Manici de çalışmalarda yağlı boya, akrilik ve kolaj tekniklerinin kullanıldığını belirtti.
Türkiye'nin farklı illerinden sanatçıların etkinliğe katıldığını aktaran Manici, “Sanatçılarımızın Cumhuriyet'in temsiliyetini güzel ifade ettiklerini düşünüyorum. Eserlerde herkes kendisi ne düşünüyorsa özgürce onu anlattı.” dedi.
Manici, insan, doğa, hayal gücü ve geometrik formların farklı tekniklerle eserlere yansıtıldığını söyledi.
20 EKİM'E KADAR ZİYARET EDİLEBİLECEK
Çok sayıda sanatçı ve sanatseverin katıldığı “Ekim Geçidi” sergisi, 20 Ekim'e kadar Dokumapark Modern Sanatlar Galerisi'nde ziyaret edilebilecek.