Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Neşet Ertaş’sız 14 yıl: Türküleri hâlâ dillerde

Kırşehir’in yetiştirdiği büyük halk ozanı Neşet Ertaş, vefatının 14’üncü yılında anılıyor. Sanatçının türküleri ve bozlakları hâlâ dillerde.

KÜLTÜR-SANAT 25.09.2026 11:11 Meryem Velieceoğlu 141 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Neşet Ertaş’sız 14 yıl: Türküleri hâlâ dillerde
Paylaş:
N

Kırşehir’in yetiştirdiği halk ozanı Neşet Ertaş, vefatının 14’üncü yılında anılıyor. “Bozkırın Tezenesi” olarak hafızalara kazınan Ertaş’ın türküleri ve bozlakları, aradan geçen yıllara rağmen kuşaktan kuşağa aktarılmaya devam ediyor.

BABASININ İZİNDE YETİŞTİ

1938 yılında Kırşehir’in Kırtıllar köyünde dünyaya gelen Neşet Ertaş, müzikle küçük yaşlarda tanıştı. Bozlak ustası babası Muharrem Ertaş’ın izinden giden sanatçı, yörede öğrendiği türküleri kendine özgü yorumuyla Türkiye’nin dört bir yanına taşıdı.

Ertaş’ın sesi ve sazıyla hayat verdiği eserler yıllar içinde geniş kitlelere ulaştı. “Gönül Dağı” başta olmak üzere türküleri, kendisinden sonraki kuşaklar tarafından da dinlenmeye devam etti.

14 YIL ÖNCE HAYATINI KAYBETTİ

Neşet Ertaş, 25 Eylül 2012’de İzmir’de hayatını kaybetti. Vasiyeti üzerine Kırşehir’de, babası Muharrem Ertaş’ın mezarının ayak ucuna defnedildi.

Babasından öğrendiği saz ve söz geleneğini yaşamı boyunca sürdüren Ertaş’ın müziği, Kırşehir’den Türkiye’nin dört bir yanına ve yurt dışına ulaştı.

TÜRKÜLERİ KUŞAKTAN KUŞAĞA YAŞIYOR

Vefatının üzerinden 14 yıl geçmesine rağmen Neşet Ertaş’ın eserleri dinleyicilerle buluşmayı sürdürüyor. Bozlakları, türküleri ve sazıyla bıraktığı miras, yeni kuşaklara aktarılıyor.

“Sazı elinden düştü; türküleri dilden, adı gönüllerden düşmedi” sözleri de Ertaş’ın ardından bıraktığı müzik mirasını anlatan ifadeler arasında yer alıyor.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Endonezya’daki batık feribottan 52 cenaze çıkarıldı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Endonezya’daki batık feribottan 52 cenaze çıkarıldı
WhatsApp
İhbar Hattı