anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Elbistan'da bulunan Kız Kalesi, turizme kazandırılacak

KAHRAMANMARAŞ'ın Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, ilçedeki Roma Dönemi'nden kalma Kız Kalesi'ni turizme kazandıracaklarını söyledi.
 Tarih: 17-10-2020 19:17:19
Elbistan'da bulunan Kız Kalesi, turizme kazandırılacak

 

İlçe bağlı Kalealtı Mahallesi’ndeki hâkim bir tepede buluna ve hiçbir kitabesi bulunmadığından Roma Dönemi'nde yapıldığı tahmin edilen Kız Kalesi, 2016'da Adana Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından tescil edildi. Şimdi bu tarihi turizme kazandırmak için Elbistan Belediyesi bir çalışma başlattı. Belediye Başkanı Mehmet Gürüz, Elbistan'ın Hititlerden Roma’ya, Selçukludan Dulkadiroğullarına ve Osmanlıya kadar birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını ve bu nedenle de tarihte önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Kalealtı Mahallesi'ndeki 600 metre yüksekliğinde olan tepede bulunan Kız Kalesi'yle ilgili bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılmadığını belirten Gürbüz, "Bu önemli eseri, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün öncülüğünde restore edip turizme kazandırmak istiyoruz. Kent Müzemiz kısa bir süre içerisinde açılacak. Kent Müzesi, Karahüyük, Keçemağara, Kız Kalesi’ni içine alan turizm destinasyonu oluşturursak ilçemize büyük katkı sağlayabiliriz. Bu amaçla Kültür ve Turizm Bakanlığımız nezdinde girişimlerde bulunarak kalenin restorasyonuna bir an önce başlanılmasını amaçlıyoruz" diye konuştu.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KÜLTÜR Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI