anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Hêja’dan 3 ‘cenabet’ şarkı

Kürt sanatçı Hêja Türk’ün üç şarkıdan oluşan ilk albümü Stranên Neşuştî (Cenabet Şarkılar), 20 Şubat’ta piyasaya çıkacak.
 Tarih: 14-02-2020 21:21:14
Hêja’dan 3 ‘cenabet’ şarkı

 

Söz ve müziği kendisine ait olan NeNe adlı şarkısı, bir kadının 24 saat içinde geçirdiği hayatı, emeği ve görünmezliğini konu alıyor.

Stranên Neşuştî albümünde feminist ve kadın haklarını konu alan besteler yer alıyor. Albümün müzikal altyapısı Folk Pop ve Folk Rock olarak ön plana çıkıyor.

Derî Lêket/Kapı Çaldı isimli parçada da kendi yalnızlığı ile dalga geçen bir kadın tasvir ediliyor.

Son olarak Roşeng Rojbîr’in “17” isimli şiirinden bestelenen Belkî/Belki isimli parçada da bir ulusun tarihsel yalnızlığı anlatılıyor.

Grotesk ve deneysel vokallerin renklendirdiği şarkıları müzisyen Cansun Küçüktürk aranje etti.

Hêja, Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde eğitim alırken, okulun folklor kulübünde profesyonel anlamda müzik ile tanıştı. Burada 3 yıl boyunca, şan ve armoni dersleri alan Hêja, geleneksel Kürt müziği ve dengbejlik üzerine alan araştırmaları yaptı ve derleme çalışmalarına katıldı.

Cavid Mürtezaoğlu’dan aldığı şan derslerinin yanısıra Vedat Yıldırım ve Feryal Öney’den tavır ve vokal teknikleri öğrendi.

En son Michael Jackson’ın, “They Don’t Care About Us” şarkısını Bajar için, Kürtçe’ye uyarladı.

Siyasetçi Ahmet Türk’ün torunu olan sanatçı, Columbia Üniversitesi’ne kabul edildikten sonra, master eğitimini yapmaya hazırlanırken, siyasi sebeplerle cezaevine girdi. Cezaevinde temel bir gitar çalma becerisi edindi ve besteler yapmaya başladı.

Sanatçı, sinema ve tiyatro oyunculuğu da yapıyor.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KÜLTÜR Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI