Kütahya’nın dünyaca ünlü çini sanatçısı ve 2020 yılında UNESCO tarafından “Yaşayan İnsan Hazinesi” unvanına layık görülen Hamza Üstünkaya, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 79 yaşında vefat eden Üstünkaya, Kütahya’da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.
KÜTAHYA ULU CAMİİ’NDE TÖREN DÜZENLENDİ
Hamza Üstünkaya için Kütahya Ulu Camii’nde öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Törende sanatçının ailesi, sevenleri ve sanat camiasından çok sayıda kişi hazır bulundu. Cenaze namazı öncesinde Ulu Cami İmam Hatibi Süleyman Altıntaş, cemaatten merhum için helallik istedi.
SANAT DÜNYASINDAN VE KÜTAHYA’DAN YOĞUN KATILIM
Törene; AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürlüğü Yaşayan Mirasın Korunması Daire Başkanı Uğur Kılıç, Kütahya Vali Vekili Süleyman Ovalı, Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, sanatçılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
SULTANBAĞI MEZARLIĞI’NDA TOPRAĞA VERİLDİ
79 yaşında hayata veda eden çini ustası Hamza Üstünkaya, kılınan cenaze namazının ardından Sultanbağı Mezarlığı’nda toprağa verildi. Üstünkaya, Kütahya çiniciliğini dünyaya tanıtan isimlerden biri olarak biliniyor ve Türkiye’nin kültürel mirasına yaptığı katkılarla sanat dünyasında büyük saygı görüyordu.
Kaynak: İHA