Kuzey Kore’den yaptırım kararı alan 11 ülkeye sert uyarı!

Yayınlama: 24.02.2025
Düzenleme: 24.02.2025 08:49
A+
A-

Kuzey Kore, kendisine yönelik BM yaptırımlarının tam olarak uygulanması için harekete geçen 11 ülkeye meydan okuyarak, “Düşman güçlerin Kuzey Kore karşıtı yaptırımları teşvik eden yasadışı hamleleri ülkemizin davranışsal bir karşı savunma hamlesi yapmasına neden olacak ve düşmanlar ağır bir bedel ödemek zorunda kalacak” açıklamasında bulundu.

YAPTIRIM MÜZAKERELERİ GÜNDEMİMİZDE YOK

ABD ve müttefiklerinin yaptırımlara başvurdukça Kuzey Kore’den daha çok rahatsız olacağı iddia edilen açıklamada, “Müzakereler yoluyla yaptırımları önleme, Kuzey Kore için öteden beri söz konusu değildir ve gündemimizde yoktur” ifadeleri kullanıldı.

Uygulanan yaptırımların Kuzey Kore’nin en ağır şartlara rağmen nasıl ayakta kalabileceğini kanıtladığı vurgulanan açıklamada, “Yaptırımlar, kimsenin göz ardı edemeyeceği büyük bir gücün inşasını hızlandırmada belirleyici faktör haline gelmiştir” ifadelerine yer verildi.

 

 

Kaynak:İHA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.