anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Lionel Messi'den iki yeni rekor daha

Arjantin'in süper yıldızı Lionel Messi, takımının Meksika karşısında çıktığı mücadelede gol atma başarısı gösterirken alınan galibiyette büyük pay sahibi oldu.
 Tarih: 28-11-2022 09:58:56
Lionel Messi'den iki yeni rekor daha

Dünya Kupası'nda heyecan ikinci mücadelelerle sürerken, C Grubu karşılaşmasında Arjantin Meksika ile karşı karşıya geldi. Mücadele Arjantin'in 2-0'lık üstünlüğü ile tamamlanırken, goller Messi ve Fernandez'den geldi.

Lionel Messi 'Son Dünya Kupası' olarak nitelendirdiği dev organizasyonda, Meksika'ya karşı oynadığı mücadelede iki rekora imza attı.

Karşılaşmayı 1 gol, 1 asistle tamamlayan 35 yaşındaki süper star, 1966'dan bu yana Arjantin forması altında iki Dünya Kupası maçında hem gol atıp, hem de asist yapan ilk futbolcu oldu.

Messi, daha önce 2006 Dünya Kupası'nda Sırbistan karşılaşmasında gol atıp asist yapmıştı.

5 DÜNYA KUPASI'NDA DA ASİST

Meksika karşılaşmasında Enzo Fernandez'e asist yapan Messi, 5 Dünya Kupası'nda asist yapan ilk futbolcu olarak da tarihe geçti. PSG'nin yıldızı daha önce; 2006, 2010, 2014 ve 2018 Dünya Kupası maçlarında takım arkadaşlarına gol pası vermişti.

MARADONA'YI YAKALADI

Lionel Messi attığı güzel golle, Arjantin Milli Takımı ile FIFA Dünya Kupası'ndaki 8. golüne ulaştı ve tüm zamanların en iyi futbolcularından biri olarak gösterilen Diego Armando Maradona'yı yakaladı.

35 yaşındaki yıldız futbolcu iki gol daha atması halinde Tangocular adına en çok gol atan futbolcu olan efsane golcü Batistuta'yı da yakalamış olacak.

Arjantin'de, Dünya Kupası'nda en çok gol atan futbolcular:

10 - Batistuta
8 - Maradona
8 - Messi
7 - Guillermo

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SPOR Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI