SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

Macron: "ABD’nin öfkesi yalnızca Başkan Putin’e yönelmeli"

Haber görseli
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Madagaskar’a yaptığı ziyaret sırasında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, ABD’nin önerdiği ve Avrupa’nın desteklediği "ateşkes" anlaşmasını engelleyen tek kişi olduğunu belirtti.

MACRON'UN AÇIKLAMALARI

Macron, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy bu teklife ‘evet’ dedi. Eğer Başkan Putin de ‘evet’ derse, silahlar yarın susar, hayatlar kurtulur. ABD’nin öfkesi yalnızca bir kişiye, Başkan Putin’e yönelmeli” ifadelerini kullandı.

MADAGASKAR ZİYARETİ

Macron’un Madagaskar ziyareti, Fransa’nın bölgedeki ekonomik iş birliğini artırma çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor. Ziyaret sırasında, enerji, tarım ve eğitim alanlarında çeşitli anlaşmalar imzalandı. Kaynak: İHA