Uygun fiyatlı uçak biletleri ve cazip tatil paketleri, Türkiye’yi İngiliz turistler için 2026 yaz sezonunun öne çıkan destinasyonlarından biri haline getirdi. Geçtiğimiz ay Türkiye’yi ziyaret eden İngiliz turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 yükseldi.
2025 yılında Türkiye’ye gelen İngiliz turist sayısı 4 milyon 270 bine ulaşırken, İstanbul, Antalya, Bodrum, Dalaman ve İzmir en çok tercih edilen destinasyonlar arasında yer aldı.

15 STERLİNE TÜRKİYE UÇUŞU
Uçuş fiyatlarındaki düşüş, talebi doğrudan artırdı. Google Flights verilerine göre Londra’dan Bodrum’a 15 sterline, Dalaman’a 28 sterline, Antalya’ya 30 sterline, İstanbul’a 33 sterline, İzmir’e 41 sterline ve Ankara’ya 52 sterline bilet bulmak mümkün oldu.
Mart ve nisan aylarında en dikkat çeken fiyat ise Ryanair’in Stansted-Bodrum hattında sunduğu 15 sterlinlik bilet oldu.
212 STERLİNE 7 GÜNLÜK TATİL
Sadece uçuşlar değil, paket tatiller de İngiliz turistler için cazip seviyelere indi. EasyJet Holidays üzerinden Marmaris’te 7 gecelik uçak dahil tatil paketi kişi başı 212 sterline sunulurken, Dalaman’da kahvaltı dahil paketler 214 sterlinden satışa çıktı.

LÜKS TATİLDE DE TÜRKİYE ÖNDE
Türkiye, lüks segmentte de talep görmeye devam ediyor. Belek’te uçak dahil 7 gecelik “her şey dahil” tatil paketleri kişi başı 837 sterlinden başlarken, dört tur golf içeren lüks paketler 2 bin 499 sterline kadar yükseliyor.
Sektör temsilcileri, Türkiye’ye olan talebin güçlü şekilde arttığını vurguluyor. Jet2 CEO’su Steve Heapy, yaz sezonu için “yoğun bir dönem” beklediklerini belirtirken, turizm şirketleri rezervasyonlarda ciddi artış olduğunu belirtiyor.
TÜRKİYE ÖN PLANDA ÇIKTI
Orta Doğu’daki jeopolitik gelişmeler nedeniyle Dubai ve Abu Dabi gibi destinasyonlara olan talebin zayıflaması, Türkiye’yi alternatif olarak öne çıkardı. İngiltere’nin güncel seyahat tavsiyelerinde Türkiye’nin büyük bölümünün güvenli olarak değerlendirilmesi de tercihleri etkileyen unsurlar arasında bulundu.
Ayrıca easyJet’in Newcastle çıkışlı yeni uçuşlarında Antalya ve Dalaman’a yer vermesi, Türkiye’ye olan ilgiyi daha da artırdı.