Adana’nın Kozan ilçesinde başlayan orman yangını, rüzgarın etkisiyle genişleyerek İmamoğlu ve Aladağ ilçelerindeki bazı mahallelere kadar ulaştı. Alevlerin yerleşim alanlarına yaklaşması üzerine bazı evler tedbir amacıyla boşaltılırken yangının kontrol altına alınması için çalışmalar aralıksız devam ediyor.
ALEVLER İMAMOĞLU VE ALADAĞ’A SIÇRADI
Doğanalanı Mahallesi kırsalında dün başlayan yangın, kısa sürede çevre mahallelere yayıldı. Rüzgarın müdahaleyi zorlaştırdığı bölgede alevler İmamoğlu ve Aladağ ilçelerindeki bazı mahallelere de ulaştı. Valilik daha önce Enizçakırı Mahallesi’nde 40 evin tedbir amacıyla tahliye edildiğini açıklamıştı.
476 PERSONEL VE 112 ARAÇ SAHADA
Yangınla mücadele için bölgeye 3 uçak, 9 helikopter, 2 İHA, 55 arazöz, 14 su tankeri, 7 iş makinesi ve diğer müdahale araçları olmak üzere toplam 112 araç sevk edildi. Çalışmalara 476 personel katılırken ekipler yangının kontrol altına alınması için havadan ve karadan müdahaleyi sürdürüyor.