İstanbul'da yapılan bir operasyon sonucunda, iki iş yerinin kundaklanması ve bir iş yerinin kurşunlanmasıyla bağlantılı olarak iki şüpheli yakalandı.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, yeni nesil organize suç örgütlerine yönelik bir soruşturma yürüttü. Bu kapsamda, hakkında kırmızı bülten çıkarılan ve yurt dışında cezaevinde bulunduğu tespit edilen bir şüphelinin liderliğindeki organize suç örgütünün eylem ve faaliyetleri gün yüzüne çıkarıldı.
KUNDAKLAMA VE KURŞUNLAMA OLAYLARI
Suç örgütünün, 18 Ağustos'ta Bayrampaşa'daki bir güzellik merkezini, 19 Ağustos'ta Pendik'teki bir oto galerisini kundakladığı, 20 Ağustos'ta ise Bayrampaşa'daki bir emlak ofisini kurşunladığı tespit edildi. Operasyonda, bu eylemleri gerçekleştiren şüpheli O.A. gözaltına alındı. O.A.'nın telefonunda yapılan incelemede, Fatih'te terk edilmiş bir binada AK-47 uzun namlulu silahla çekilmiş fotoğraflara ulaşıldı.
Tespit edilen adrese düzenlenen operasyonda ise M.Ç. isimli bir diğer şüpheli yakalandı. Binada yapılan aramada, bir AK-47 uzun namlulu silah, bir uzi marka otomatik tabanca ve çok sayıda fişek ele geçirildi.