Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları üzerinden yapılan tehdit içerikli paylaşımlar mercek altına alındı. Siber Suçlarla Mücadele ekiplerinin çalışmalarıyla çok sayıda şüpheli tespit edilerek gözaltına alındı.
17 YAŞINDAKİ ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Telegram üzerinden bombalı eylem tehdidinde bulunduğu belirlenen 17 yaşındaki M.A.’nın evinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal, askeri kamuflaj kıyafetleri, hücum yeleği, kask, bıçak ve biber gazı ele geçirildi. Şüpheli, “halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit” suçundan tutuklandı.
HEDEF GÖSTEREN PAYLAŞIMLARA MÜDAHALE
Instagram ve WhatsApp üzerinden bazı okulları hedef gösteren paylaşımlar yaptığı tespit edilen 14 yaşındaki Y.G. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer şüphelilerin ise işlemleri sürüyor.
OKULLARDA GÜVENLİK TEDBİRLERİ ARTIRILDI
Soruşturma kapsamında, farklı ilçelerdeki okullarda benzer içerikte paylaşımlar yapan çok sayıda çocuk şüpheli hakkında da işlem başlatıldı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda dijital materyallerin yanı sıra çeşitli kesici aletler ve airsoft silahlar ele geçirildi. Emniyet birimleri, okul çevrelerinde güvenlik önlemlerini artırırken, tehdit içerikli paylaşımlara karşı denetimlerin sürdüğünü bildirdi.