Ankara'da bir vatandaş, telefon yoluyla kendisine yönelik hakaret ve tehditlerde bulunduğu iddiasıyla şikayetçi olduğu akrabasıyla ilginç bir anlaşmaya imza attı. Mağdur kişi, eşinin dayısı olan şüpheliyle ancak ünlü bir markaya ait kablosuz dikey süpürge ve akıllı robot süpürge satın alınması koşuluyla barışmayı kabul etti.
Soruşturma dosyasından edinilen bilgilere göre olay, Soner K.'nin telefon vasıtasıyla yeğeninin kocası olan Abbas D.'yi arayarak ona yönelik tehditkar ve hakaret içerikli ifadeler kullanmasıyla başladı. Gerçekleşen bu telefon görüşmesinin ardından vakit kaybetmeden Ankara Adliyesi'nin yolunu tutan Abbas D., kendisini hedef alan eşinin dayısı hakkında yasal şikayette bulundu.
DOSYA UZLAŞTIRMA BÜROSUNA DEVREDİLDİ
Şikayetin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuyla ilgili bir soruşturma açıldı. Savcılık, dosyaya konu olan hakaret ve tehdit suçlarının kanunen uzlaştırma mevzuatı kapsamında kalması sebebiyle evrakı Uzlaştırma Bürosuna sevk etme kararı aldı. İki taraf arasında barışçıl bir zemin inşa etmek ve hukuki ihtilafı mahkemeye taşımadan çözmek amacıyla görevlendirilen uzlaştırmacı, tarafları dinlemek üzere görüşmeleri başlattı.
SÜPÜRGEYİ ALDI, DOSYA KAPANDI
Görüşme masasında talebini dile getiren mağdur Abbas D., şikayetinden vazgeçmek için ilginç bir şart öne sürdü. Abbas D., piyasada tanınmış bir markanın üretimi olan akıllı robot süpürge ile kablosuz dikey süpürgenin kendisine alınması durumunda uzlaşmayı kabul edeceğini bildirdi. Karşı taraftan gelen bu talebi olumlu karşılayan dayı Soner K., belirtilen marka ve modeldeki temizlik cihazlarını piyasadan satın alarak yeğeninin eşine bizzat teslim etti. Anlaşma şartının eksiksiz şekilde yerine getirilmesinin ardından savcılık, şüpheli Soner K. hakkında kovuşturmaya yer olmadığına hükmederek dosyayı kapattı.