Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde düzenlenen uğurlama töreninde hacı adayları ve yakınları duygusal anlar yaşadı. Dualarla uğurlanan kafile, ilk olarak Medine’yi ziyaret edecek.
“BU YOLCULUK BÜYÜK BİR LÜTUF”
İstanbul Müftü Yardımcısı Arif Cevlek, hac ibadetinin manevi önemine dikkat çekerek, bu yolculuğun büyük bir lütuf olduğunu vurguladı. Hacı adaylarının “Lebbeyk” diyerek kutsal bir yolculuğa çıktığını belirten Cevlek, ibadetlerinin kabul olması temennisinde bulundu.
HACI ADAYLARINDAN HEYECANLI MESAJLAR
Hacı adayları da uzun yıllar süren bekleyişin ardından kutsal topraklara gitmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. 14-17 yıl arasında değişen bekleme sürelerinin ardından kurada isimlerinin çıkmasının kendileri için büyük bir sevinç olduğunu ifade eden adaylar, heyecanlarını “tarif edilemez” sözleriyle anlattı.
HEM GÖREV HEM İBADET
Kafilede yer alan bazı isimler, hac ibadetinin yanı sıra sağlık hizmeti gibi görevleri de yerine getirecek. Hacı adayları, hem kendileri hem de Türkiye ve İslam alemi için dua edeceklerini belirtti.