İzmir’de böcek ilaçlaması yapılan bir apartmanda 1 yaşındaki Altay Toprak Kınalı’nın hayatını kaybetmesi ve 5 kişinin zehirlenmesine ilişkin açılan davada iki sanığın yargılanmasına devam edildi. İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada taraflar ve tanıklar dinlendi.
DURUŞMADA TANIK VE TARAFLAR DİNLENDİ
Duruşmaya tutuklu sanık B.Ö., tutuksuz sanık E.G., Altay bebeğin anne ve babası ile taraf avukatları katıldı. Tanık olarak dinlenen apartman sakini S.Ç., ilaçlama öncesinde üst katta bebek bulunduğunun uyarı olarak bildirildiğini ancak işlem sonrası herhangi bir bilgilendirme yapılmadığını söyledi.
AİLEDEN SERT TEPKİ VE SUÇLAMA
Baba Recep Kınalı, ilaçlamayı yapan kişinin ilacın öldürücü etkisini bilmesine rağmen binanın boşaltılmadan işlem yapmasına tepki gösterdi. Sanıklar ise suçlamaları kabul etmezken, mevcut delillerin yeniden değerlendirilmesini talep etti.
MAHKEMEDEN TUTUKLULUK KARARI
Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut tutukluluk ve adli kontrol durumlarının devamına hükmederek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Olayla ilgili adli süreç sürüyor.