Masa tenisi kariyerinde 50 yılı geride bırakan 75 yaşındaki Mehmet Kasapoğlu, Hatay’ın İskenderun ilçesinde çocukları sporla tanıştırmayı sürdürüyor. Antrenörlüğe Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünde başlayan Kasapoğlu, ilerleyen yaşına rağmen 50 yıl önce tanıştığı masa tenisinden kopmadı. Kariyeri boyunca çok sayıda sporcu ve antrenör yetiştiren deneyimli isim, masa tenisinin kentte yaygınlaşmasına önemli katkı sağladı. Kasapoğlu, spora olan bağlılığını, “Masa tenisi 7’den 70’e yapılan bir spor. İleriki yaşlarda da uygun ortam olduğunda bu sporu yapabiliyorsunuz.” sözleriyle dile getirdi.
USTA ANTRENÖR, ESKİ ÖĞRENCİLERİYLE AYNI SALONDA
İskenderun Belediyesi ve bir özel okulda masa tenisi antrenörlüğünü sürdüren Kasapoğlu, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünün salonunda düzenlenen kurslarda, yetiştirdiği eski öğrencileri Özlem Davran ve Ahmet Açıkalın ile yan yana görev yapıyor. Yeni yeteneklerin keşfedildiği kurslarda tecrübesini aktaran Kasapoğlu, eski öğrencileriyle çalışmanın kendisi için ayrı bir anlam taşıdığını belirterek, “Eski öğrencilerimin yanımda antrenman yaptırması çok büyük onur. Evladımdan farkları yok. Aile gibiyiz hep beraber.” ifadelerini kullandı.
“ALLAH SAĞLIK VERDİKÇE YANLARINDAYIM”
Yetiştirdiği antrenörlerin de aynı ahlak ve disiplinle sporcular yetiştirmesinden gurur duyduğunu vurgulayan Kasapoğlu, “Allah sağlık verdiği müddetçe, ayakta kaldığım sürece öğrencilerime destek çıkacağım ve her zaman yanlarında olacağım.” dedi. Kasapoğlu’nun yetiştirdiği antrenörlerden Özlem Davran, “Mehmet hocam beni 8 yaşımdayken keşfetti. O günden beri masa tenisinden kopamadım.” sözleriyle hocasına teşekkür ederken, Ahmet Açıkalın ise hocalarıyla birlikte çalışmanın kendisi için büyük bir gurur olduğunu ve yetiştiği yerde yeni sporcular kazandırmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.
Kaynak: AA