Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan “Şüheda 1915” adlı tiyatro oyunu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. yıl dönümünde Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli hedefleri doğrultusunda sanatın eğitici ve birleştirici gücünden yararlanmak amacıyla hazırlanan oyun, Çanakkale Zaferi’nin 111. yıl dönümü için sahneye taşınıyor.
500 KİŞİLİK KADROYLA SAHNELENECEK
Senaryo ve tarih danışmanlığını Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yaptığı, İbrahim Sarıtaş ve Utku Koçak tarafından kaleme alınan, yönetmenliğini Bora Severcan’ın üstlendiği eser, 18 Mart’ta yaklaşık 500 kişilik kadroyla sahnelenecek.
Programa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Bakan Tekin’in de katılması bekleniyor.
ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN DESTANSI HİKÂYESİ SAHNEYE TAŞINACAK
“Şüheda 1915” oyununda Türk milletinin en zor şartlar altında vatanını, bayrağını ve değerlerini koruma iradesini ortaya koyduğu Çanakkale Zaferi’nin hikâyesi anlatılıyor.
Eserde, aynı siperlerde omuz omuza mücadele eden ecdadın fedakârlıkları ve vatan savunması söz konusu olduğunda Osmanlı sancağı altında farklı milletlerin bir araya gelerek ortaya koyduğu birlik ruhu sahneye yansıtılıyor.